Interview

Jay-Roy Grot: “Wilde m’n kans gelijk weer grijpen”

Jay-Roy Grot: “Wilde m’n kans gelijk weer grijpen”
In eerste instantie zou hij op de bank beginnen, maar door de voetblessure van Kévin Mayi kreeg Jay-Roy Grot de kans om te starten in de spits. En die kans liet hij niet onbenut voorbij gaan. Met de verwoestend harde gelijkmaker vlak voor rust was hij belangrijk in het binnen halen van een punt op Woudestein. Na afloop vertelde Grot dat er even wat los kwam bij de goal.

“Er moest even wat frustratie uit”, vertelt Grot over de oerkreet die volgde nadat hij op prachtige wijze N.E.C. op 1-1 had geschoten. “Tegen FC Twente en een week later bij Heracles mocht ik in de basis beginnen, maar vorige week stond ik er toch weer langs. Dat was natuurlijk behoorlijk teleurstellend. Als je dan gelijk weer een doelpunt maakt als je opnieuw de kans krijgt, dan komt er wel even wat los.” Grot hoorde in de ochtend dat hij zou gaan spelen, omdat Mayi met een voetblessure uiteindelijk toch verstek moest laten gaan. “Dan heb je gelijk twee gedachten. Natuurlijk is het heel vervelend voor Kevin en hoop je dat hij zo snel mogelijk weer fit is, maar tegelijkertijd is het wel de voetballerij dat anderen dan de kans grijpen en die wilde ik gelijk weer grijpen.”

De gelijkmaker van Grot kwam op een belangrijk moment, omdat N.E.C. na een moeizame eerste helft met een achterstand de kleedkamers op leek te  gaan zoeken. Tegen ADO begon N.E.C. nog als een wervelwind, maar Grot had geen verklaring waarom dat tegen Excelsior niet lukte. “We liepen teveel achter de bal en de ruimtes op het veld waren veel te groot. We hebben elkaar voor de wedstrijd nog op scherp gezet, maar ik heb eigenlijk geen idee waarom dat er dan niet uitkomt. Maar het was ook geen reden om te panikeren. Ondanks de snelle goal wist ik dat we genoeg kwaliteiten hadden om het nog om te draaien en de wedstrijd was lang zat om een goal te maken. Ik vond het vooral vervelend dat we direct na rust weer een treffer moesten incasseren. Daar hadden we de sterke lijn van de laatste minuten voor rust moeten doortrekken. Nu moesten we weer in de achtervolging en kwamen we uiteindelijk tijd tekort om nog een derde treffer te forceren.”

Met negentien punten in de eerste seizoenshelft handhaaft N.E.C. zich keurig in het rechterrijtje en is er een basis gelegd om na de winter op verder te bouwen. Grot beaamt dat het totaal aantal punten tot tevredenheid stemt. “We begonnen niet helemaal lekker aan de competitie en lieten daar wat liggen, maar volgens mij zijn we de laatste weken op de goede weg en zijn we ook genoeg punten aan het pakken. Dus ik denk dat we best tevreden mogen zijn met waar we nu staan.” Dat het nu winterstop is, vindt Grot verder niet zo erg, al had hij het ook prima gevonden om te blijven voetballen met de feestdagen. “Helemaal vrij zullen we niet zijn, want we krijgen vast nog wel een programma om bezig te blijven tot aan het trainingskamp. En ik zou iedere dag wel willen spelen, want ik hou gewoon superveel van voetbal, maar het is wel een mooie kans om het lichaam even twee weken tot rust te laten komen. Lekker met familie de kerst vieren en dan helemaal fit en opgeladen gaan knallen na de winterstop.”
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31