Algemeen

Feyenoord - N.E.C. in de media

Feyenoord - N.E.C. in de media
N.E.C. ging gisteren op bezoek bij Feyenoord en dat leverde de eerste nederlaag van 2017 op. Hoewel de eerste serieuze kans van de wedstrijd voor Mohamed Rayhi was, bleken de Rotterdammers toch en maatje te groot. De ploeg van Peter Hyballa keek bij rust namelijk tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Steven Berghuis en Eljero Elia. In de tweede helft bleef de schade lang beperkt, totdat Nicolai Jørgensen het leer in de slotfase nog tweemaal voorbij doelman Joris Delle schoot. Dit schreven de media over het duel.

De Gelderlander

Peter Hyballa was in gesprek met de Gelderlander vooral realistisch. Hij zei het volgende over de wedstrijd tegen Feyenoord: “Tegen Feyenoord, Ajax en PSV hebben alle ploegen tussen plek acht en achttien nauwelijks een kans”, zei Hyballa. “De Eredivisie is wat dat betreft net als de Primera Division. De topclubs zijn met afstand beter dan de rest. Vooral Elia zorgde voor veel problemen, maar ik kan moeilijk negen buschauffeurs opstellen.” Alleen in de eerste tien minuten leek een Nijmeegse stunt mogelijk toen de bezoekers via Mohamed Rayhi een goede kans kregen. “Als we een goed resultaat neer hadden willen zetten, hadden we dat soort kansen moeten maken”, zei Hyballa. “Dat heb ik mijn spelers voor de wedstrijd nog duidelijk gemaakt. We waren niet effectief.”

Doelman Joris Delle stond in de wedstrijd tegen Feyenoord continu onder druk en had zodoende een zware middag. “Ze bleven maar komen, het was aanval na aanval”, zei Delle. “Ik heb geen idee hoe vaak ze op doel hebben geschoten, maar ik leek inderdaad op een schietschijf. Ze hebben natuurlijk wel veel kwaliteit en speelden heel snel. Toch blijft vier tegengoals heavy. Een deceptie. We hadden het op twee tegendoelpunten moeten houden. Daarin moeten we meer solide worden.”

Fox Sports

De 18-jarige Jay-Roy Grot verscheen gisteren voor de camera’s en vertelde daar over zijn eerste basisplaats in de Kuip. “Ja, het klopt dat sommige teams een maatje te groot zijn. We liepen veel achter de bal aan, want zij hadden veel balbezit. Zij creëerden ook veel kansen, waardoor we in de eerste helft alleen maar konden tegenhouden. In de tweede helft konden we wel iets meer voetballen, maar zij waren wel de betere ploeg. We hadden weinig de bal en dan moet je het hebben van de kleine momenten. Als die kleine momenten dan ook niet lukken, dan wordt het lastig”.

Volgens de aanvaller in Nijmeegse dienst heeft de nederlaag geen invloed op het goede gevoel dat is overgebleven van de afgelopen weken. “Nee, ik denk niet dat deze nederlaag invloed gaat hebben op ons gevoel. We wisten van tevoren dat onze tegenstander een grote ploeg is en dat we het lastig zouden krijgen. Volgende week moeten we gewoon de goede lijn van vorige week doortrekken en de drie punten pakken. Die wedstrijd is erg belangrijk”.

Omroep Gelderland

Centrale verdediger Wojciech Golla bleef samen met collega Dario Dumic nog redelijk overeind. Hij verscheen voor de camera’s om terug te blikken op de 4-0 nederlaag in Rotterdam. "4-0 is wat veel. We stonden 2-0 achter en omdat we achterin één-op-één speelden, namen we teveel risico en kregen we er nog twee tegen. De volgende wedstrijd tegen Go Ahead is heel belangrijk, daar moet de focus nu meteen op. Niemand had verwacht dat we hier zouden winnen, maar je gaat van tevoren nooit uit van een zekere nederlaag. We speelden de eerste twee wedstrijden na de winterstop prima en dat moeten we vasthouden, niet de manier waarop we vandaag hebben verloren."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36