Algemeen

Facts& Stats N.E.C. – Roda JC

Facts& Stats N.E.C. – Roda JC
Aankomende zondag staat voor N.E.C. het eerste thuisduel na de winterstop op het programma. Om 14.30 uur begint de wedstrijd tegen Roda JC in de Goffert. In de rubriek Facts & Stats lees je weer de meest belangrijke feiten en statistieken over deze wedstrijd.

N.E.C. en Roda JC stonden tot op heden 33 keer eerder tegenover elkaar in een Eredivisieduel in Nijmegen. Twaalf keer stapten de Nijmegenaren als winnaar van het veld. Negen keer werden de punten verdeeld en twaalf keer won Roda JC in de Goffert.

N.E.C.

N.E.C. staat momenteel met 22 punten op de tiende plek in de Eredivisie. Door de belangrijke overwinning van vorige week op Willem II is de club twee plekken geklommen op de ranglijst. Jay-Roy Grot maakte het beslissende doelpunt tegen Willem II en hierdoor is hij mede topscoorder bij N.E.C. Hij maakte tot nu toe 4 doelpunten. De andere topscoorders zijn Kévin Mayi en Dario Dumić.

De goal van Jay Roy Grot tegen Willem II was de zesde ‘tienergoal’ van N.E.C. dit seizoen. De andere twee ‘tienergoals’ werden gemaakt door Ferdi Kadioglu. Daarmee doet NEC het alleen slechter dan Ajax en FC Twente. Bij de Amsterdammers scoorde negen keer een tiener en door FC Twente werden 13 doelpunten gemaakt door spelers onder de 20 jaar.

Roda JC

Roda JC staat momenteel met 13 punten op de zeventiende plek in de Eredivisie. De Limburgers wisten dit seizoen alleen te winnen van Excelsior. Verder werd er gelijk gespeeld tegen Heracles Almelo, Ajax, Willem II, ADO Den Haag, FC Twente, PEC Zwolle, AZ, Sparta, PSV en FC Utrecht.

Roda JC is het team in de Eredivisie dat het minste aantal doelpunten heeft gemaakt. Het team van trainer Yannis Anastasiou scoorde tot nu toe acht goals waarvan twee door de topscoorder bij de club Adil Auassarpunten. De Limburgers hebben gemiddeld 41% balbezit per wedstrijd. Dat is het laagste percentage balbezit van alle team uit de Eredivisie.

Arbitrage

Het duel in het Goffertstadion van aankomende zondag staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Dobre en De Nas. Vierde official is de heer Oostrom. Edwin van de Graaf floot tot op heden vijf keer eerder een officieel duel van N.E.C. en de laatste keer dat hij dat deed, op 20 april, verloren de Nijmegenaren met 2-0 van PEC Zwolle.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36