Algemeen

N.E.C. – Roda JC In de media

N.E.C. – Roda JC In de media
De eerste thuiswedstrijd na de winterstop werd een succes voor de mannen van Peter Hyballa. Tegenstander Roda JC werd door twee benutte strafschoppen van specialist Gregor Breinburg opzij gezet, waardoor de Nijmegenaren het rechterrijtje achter zich hebben gelaten. Ook voor de media bleef dat niet  onopgemerkt. Wat schreven zij over de 2-0 overwinning van N.E.C.?

De Gelderlander

De geboren Bosniër Dumić zag hoe de selectie voor het huidige seizoen flink werd gerenoveerd. “Twee wedstrijden geleden sprak iedereen nog over het voorkomen van degradatie. Ik denk alleen aan de volgende wedstrijd. We mogen wel trots zijn. Kijk hoeveel punten we al hebben. Ik denk niet dat veel mensen dit hadden gedacht voor het seizoen. Maar nu moeten we er ook voor zorgen dat we doorgaan. Het momentum vasthouden. Voetballend hebben we nu misschien een iets mindere ploeg, maar we werken echt keihard. We zijn meer een team. Als je het niveau van nu vergelijkt met de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen PEC Zwolle (1-1, red.), zie je dat wel heel veel progressie hebben geboekt.”

FOX Sports

Dat N.E.C. zich momenteel in het linker rijtje heeft gevestigd, is Peter Hyballa ook opgevallen. Hij zei het volgende voor de camera’s: “Ik ben natuurlijk blij voor de momentopname. In Nederland wordt er heel veel gesproken over het linker- en het rechter rijtje. Op dit moment is het leuk en het is ook goed voor de jongens, omdat we een hele jonge ploeg hebben en het vertrouwen daarbij heel belangrijk is. We moeten wel realistisch en nuchter blijven. Ik ben blij als we handhaven en nu we in het linker rijtje staan moeten we niet gaan rusten. We moeten echt vol gaan, omdat we, ook vandaag, nog heel veel foutjes maken. Deze divisie is interessant, spannend en een beetje raar. Er gebeurt altijd wel iets en we zijn er nog lang niet, dus we moeten gewoon door.”

Omroep Gelderland

Gregor Breinburg verscheen voor de camera’s om iets te vertellen over zijn eerste twee doelpunten in dienst van N.E.C.: “Dit zijn mijn eerste twee doelpunten voor N.E.C. en daar ben ik heel blij om. Ik ben blij dat ik voor N.E.C. kan scoren, ik ben blij met de drie punten en ik ben ook blij met de fans die toch wat waardering voor mij hebben gekregen in de loop van het seizoen.”

Hij ging ook kort in op de misgelopen transfer naar LA Galaxy en de toekomst bij N.E.C.: “Dat is het leven en het leven van een voetballer is niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms heb je ook met zulke dingen te maken, maar ik ben sterk en fris genoeg om de draad weer op te pakken en weer door te gaan. Dat weten ze hier ook."

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36