Interview

Reactie Mohamed Rayhi: ‘De negende plek is boven verwachting’

Reactie Mohamed Rayhi: ‘De negende plek is boven verwachting’
Al na zes minuten kon scheidsrechter De Graaf met de hand naar de stip wijzen toen Rayhi werd gevloerd door Roda-verdediger Werker. Breinburg faalde niet vanaf elf meter en daarmee werd er al een grote stap gezet richting de overwinning aldus aanvaller Rayhi die de penalty versierde: “Zeker tegen een verdedigende ploeg als Roda is een vroege voorsprong lekker. Nu moesten zij komen en dat was in ons voordeel.”

De ploeg van Hyballa liet het lastig scorende Roda het spel bepalen. In de tegenaanval was N.E.C. dreigend. “Er snel uitkomen, dat ligt ons wel. We hebben snelheid met Larsson en mij op de vleugels, kracht voorin met Grot en creativiteit met Kadioglu vlak achter ons.”

Linkerrijtje

Door de overwinning op Roda schuift N.E.C. op naar de negende plek. Rayhi: “Dat is wel boven verwachting. Helemaal omdat we met een hoop nieuwe jongens aan dit seizoen zijn begonnen. Maar op dit moment zegt zo’n plaats nog niet veel. De middenmoot staat dicht bij elkaar en er kan nog van alles gebeuren.” Voor nu geeft de plaats wel rust aan de ploeg merkt Rayhi. “We spelen gecontroleerd, maar toch onbevangen voorin. Voor Roda staat er meer druk op het spel aangezien ze lager staan. En natuurlijk, bij ons staat er ook druk op en moeten we dit soort wedstrijden winnen. Maar zo’n plaats in de middenmoot, dat werkt wel mee.”
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36