Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Feyenoord - N.E.C.

Voorbeschouwing Feyenoord - N.E.C.
N.E.C. kent tot op heden een prima 2017; in het eerste officiële duel van het jaar werd in Tilburg met 0 - 1 afgerekend met Willem II en afgelopen zondag waren de manschappen van Peter Hyballa ook te sterk voor Roda JC (2 - 0). Komend weekend wacht het uitduel met koploper Feyenoord. Een voorbeschouwing.

N.E.C.

Waar het in de afgelopen wedstrijden voornamelijk Dario Dumić en Jay-Roy Grot waren die voor de Nijmeegse doelpuntenproductie zorgden, was het afgelopen zondag aanvoerder Gregor Breinburg die zijn ploeg met twee doelpunten naar de zege op Roda JC hielp. Tot twee keer toe mocht de Arubaans international, na overtredingen op achtereenvolgens Mohamed Rayhi en Ferdi Kadioglu, aanleggen vanaf de strafschopstip en evenzo vaak liet hij Roda JC-goalie Benjamin van Leer kansloos. Omdat de bezoekers uit Kerkrade nauwelijks een vuist wisten te maken, kon N.E.C. zodoende ongehinderd oprukken naar het linkerrijtje.

Door het gelijke spel van concurrenten FC Groningen en Vitesse (1 - 1) liet het de Noorderlingen voorlopig namelijk achter zich en vindt N.E.C. zich na 19 wedstrijden terug op een respectabele negende plek met FC Twente en Vitesse slechts twee punten voor zich. Dit is met name te danken aan de goede reeks van zes wedstrijden die de mannen van Hyballa achter de rug heeft. Hierin werd enkel verloren van Heracles Almelo en verzamelde N.E.C. 13 punten.

Feyenoord

Nu staat met het uitduel tegen koploper Feyenoord een lastige klus te wachten om die mooie reeks een succesvol vervolg te geven. De Rotterdammers vinden we met 48 punten uit 19 wedstrijden dus terug aan de kop van de Eredivisie, op respectievelijk vijf en acht punten voorsprong op Ajax en PSV. Afgelopen weekend boekte Feyenoord zijn vijftiende zege van het seizoen, al was het minimaal. In de eigen Kuip werd via een rake kopbal van Jens Toornstra met 1 - 0 gewonnen van Willem II. Een week daarvoor was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in Kerkrade met 0 - 2 te sterk gebleken voor Roda JC. Saillant is zodoende het feit dat beide ploegen na de winterstop dezelfde tegenstander tegenover zich hebben gehad en deze twee wedstrijden voor beiden evenveel punten opleverde. Sterker nog: beide wedstrijden leverden hetzelfde resultaat op.

Tot op heden moest Feyenoord dit seizoen enkel zijn meerdere erkennen in Go Ahead Eagles (1 - 0), al leek de eerdere ontmoetingen tussen beiden dit seizoen ook lange tijd in Nijmeegs voordeel uit te gaan vallen, maar late tegentreffers van Michiel Kramer en Nicolai Jørgensen maakten een vroege 1 - 0 van Mohamed Rayhi destijds alsnog ongedaan.

Het was één van de twaalf treffers die de Deense spits tot op heden voor zijn rekening nam. De 26-jarige aanvaller blijkt dit seizoen van bijzonder grote waarde voor de ploeg van Van Bronckhorst, want hiernaast leverde hij ook nog eens acht assists, wat maakt dat hij bij 40% van de Rotterdamse doelpunten (20 van de 50) betrokken was.
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31