Interview

Dario Dumić:'Was een heel frustrerende wedstrijd'

Dario Dumić:'Was een heel frustrerende wedstrijd'
Het had een vervolg op de goede start van de tweede seizoenshelft moeten worden, maar twee vroege tegengoals kwam N.E.C. zaterdag niet meer te boven tegen Go Ahead Eagles. Weliswaar had de ploeg veel balbezit en kon het voorin wel dreiging brengen, gescoord werd er uiteindelijk met een man meer slechts éénmaal in blessuretijd door Jay-Roy Grot. Dario Dumić sprak na afloop dan ook over een frustrerende wedstrijd.

“Het was een buitengewoon frustrerende wedstrijd vandaag”, stelt Dumić na afloop in de catacomben. “We geven in de eerste helft veel te makkelijk de goals weg, waarbij we gewoon slecht staan te verdedigen. We gaven twee keer teveel ruimte weg zonder goed druk te zetten op de bal. Als je dan zo vlot 0-2 achter staat, is het lastig om daarvan terug te komen. Dat terwijl we goed begonnen. We hadden ze klem staan, creëerden wat kleine mogelijkheden en het gevoel was goed. Dan mag het niet gebeuren dat we in zo’n belangrijke wedstrijd zo makkelijk de goals weggeven. Nu wordt het gat met de onderste ploegen weer kleiner, waar we bijna een definitief gat hadden kunnen slaan.”

Na de achterstand bij rust kwam N.E.C. furieus uit de startblokken en zeker na de rode kaart voor Manu had de ploeg een overmacht aan balbezit. Een comeback zat er echter niet meer in, de late goal van Jay-Roy Grot ten spijt. “We hadden veel balbezit en we lieten de bal ook goed rond gaan, maar we wisten geen grote kansen te af te dwingen. We konden wel wat gevaar stichten met lange ballen, vrije trappen en corners, maar voetballend wilde het niet lukken. Toch geloofde ik nog steeds dat we iets konden forceren. Zeker na de rode kaart en de trainer Golla en mij naar voren stuurde om wat oorlog te maken in het strafschopgebied, maar uiteindelijk was het zo’n wedstrijd waarin het niet wilde lukken.”

N.E.C. ziet door de nederlaag een aantal ploegen in het rechterrijtje weer naderen. Er staat daardoor volgens Dumić extra druk op het duel met PEC Zwolle van aankomende vrijdag. “Nu staan we weer onder druk en wordt het duel met Zwolle nog belangrijker. Daarna hebben we nog een heel lastig programma, dus we moeten nu de punten pakken. Wat dat betreft hebben we vandaag echt een kans laten liggen. Natuurlijk heeft Go Ahead er goed voor gestreden en vaak uitstekend verdedigd, maar in dit soort wedstrijden moeten wij het doen. We zullen in Zwolle echt de drie punten moeten pakken, om niet weer in de onderste regionen te belanden. Zo gaat dat in de Eredivisie. We kwamen goed uit de winterstop, maar nu verliezen we twee keer op rij en staat de druk er weer op. We zullen ons deze week goed moeten herpakken en dan telt in Zwolle alleen de zege.”
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36