Algemeen

Facts& Stats N.E.C. – Sparta Rotterdam

Facts& Stats N.E.C. – Sparta Rotterdam
N.E.C. ontvangt zaterdag 25 februari om 19.45 uur directe concurrent Sparta Rotterdam en heeft, ondanks de nederlaag, uit het spel vertrouwen kunnen tanken in Eindhoven. Om handhaving zo snel mogelijk vast te stellen, zijn de drie punten tegen Sparta Rotterdam zeer welkom. Hieronder lees je alle Facts & Stats met betrekking tot de wedstrijd van aanstaande zaterdagavond.

De wedstrijd tussen N.E.C. en Sparta Rotterdam is historisch gezien al een behoorlijk aantal keer in Nijmegen gespeeld. Maar liefst 31 keer eerder kwamen de kasteelheren op bezoek. Het Nijmeegse publiek kan op basis van de geschiedenis uitkijken naar de wedstrijd van zaterdag, want volgens traditie beleeft de Nijmeegse formatie een goede middag als de rood-witten op bezoek komen. Van de 31 eerdere ontmoetingen werd er 24 keer een resultaat geboekt door N.E.C., waarbij het 14 keer het volle pond betrof. Dat betekent dat men tienmaal de punten heeft gedeeld en dat de Spartanen slechts zeven keer wonnen. Ook de doelpuntenverhouding is in het voordeel van de rood-groen-zwarten, N.E.C. wist in de onderlinge duels in De Goffert namelijk al 56 keer het net te vinden. Sparta deed dit 40 keer.

N.E.C.

De wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van aankomend weekend is al de vijfde wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent voor degradatie. Dit jaar speelde de Nijmegenaren al veertien keer een wedstrijd tegen een ploeg uit het rechter rijtje. De Nijmegenaren wisten tot nu toen viermaal de winst te pakken, waarbij de overwinningen op Willem II en Roda JC aan het begin van 2017 het meest recent zijn. Verder wist de Nijmeegse formatie zes keer gelijk te spelen tegen een directe concurrent en moest men viermaal toezien hoe de tegenstander het volle pond mee naar huis nam. De laatste twee keer dat N.E.C. tegen een ploeg uit het rechter rijtje speelde verloren de rood-groen-zwarten. Om zichzelf te kunnen handhaven is het dus belangrijk om die reeks te doorbreken en de drie punten te pakken in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Sparta Rotterdam

Na een goede start van het seizoen is de ploeg van Alex Pastoor momenteel gezakt naar de vijftiende plek en die plek betekent aan het einde van het seizoen dat de Spartanen zich handhaven. De nummers 16 en 17, Go Ahead Eagles en Excelsior, van de Eredivisie hebben echter net zo veel punten als de Rotterdammers en worden enkel op basis van doelsaldo afgetroefd. Handhaving is dus nog lang niet zeker en de kasteelheren zullen waarschijnlijk nog een spannende slotfase van het seizoen tegenmoet gaan, zeker gezien de huidige vorm waarin de ploeg steekt. De rood-witten hebben namelijk al 11 wedstrijden op rij niet weten te winnen. Sinds 4 november 2016, toen de Spartanen voor het laatste wonnen, werd er zelfs nog maar drie keer gelijk gespeeld. Het grootste probleem van de Rotterdammers is het verdedigende aspect. Doelman Roy Kortsmit moest de afgelopen 17 wedstrijden namelijk steeds een doelpunt incasseren en dat bleek in veel gevallen de basis voor een nieuwe nederlaag te zijn. Dit seizoen wist Sparta hoe dan ook pas twee keer de nul te houden. De laatste keer dat dit gebeurde dateert van 18 september 2016, toen uitgerekend N.E.C. op bezoek kwam op Het Kasteel. De wedstrijd eindigde toen in 2-0.

Arbitrage

De wedstrijd tussen N.E.C. en Sparta Rotterdam van aanstaande zaterdag zal onder leiding staan van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De heer Brondijk en de heer Hubers zijn vanaf 19.45 uur zijn assistent-scheidsrechters en de rol van vierde official wordt vertolkt door de heer van Herk. De laatste keer dat een wedstrijd van N.E.C. onder leiding stond van Van den Kerkhof dateert van 5 augustus 2016, toen de Nijmegenaren met 1-1 gelijk speelden tegen PEC Zwolle.

 
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36