Algemeen

PSV-N.E.C. in de media

PSV-N.E.C. in de media
De uitwedstrijd in het Philips Stadion van afgelopen zaterdag werd op voorhand als een zware wedstrijd gezien. N.E.C. vocht voor elke meter en een stunt hing met een 1-1 stand lange tijd in de lucht. Uiteindelijk ging de formatie van Peter Hyballa toch met 3-1 ten onder. Hieronder lees je wat de media schreven over het duel in Eindhoven.

De Gelderlander

Mohamed Rayhi speelde afgelopen zaterdag de volle 90 minuten en zag dat zijn oude ploeg, ondanks het goede spel van N.E.C., een maatje te groot was. "Deze uitslag is een teleurstelling”, gaf de linksbuiten aan. "We hadden hier een punt kunnen pakken, maar dat hebben we nagelaten. Ik voelde de angst bij zowel de spelers als de supporters. Dario Dumic maakte een buitenspeldoelpunt en mijn poging was een grote kans op de 2-2, vond ik. Het is jammer dat Jeroen (Zoet, keeper van PSV, red.) die bal zo goed pakt.”

De doelman is een van zijn oud-ploeggenoten bij PSV. In de zomer van 2015 verruilde hij zijn vertrouwde omgeving, de club waar hij bijna twaalf jaar voor speelde, voor NEC. "Het was weerzien met oude bekenden. Van de materiaalman tot de trainersstaf. Ik heb iedereen omhelsd”, zei Rayhi, die even later naar Nijmegen vertrok. "Ik woon om de hoek van het Philips Stadion, maar ga mee terug. We hebben zondag een uitlooptraining en ik overnacht waarschijnlijk bij een teamgenoot.”

FOX Sports

Peter Hyballa verscheen zaterdagavond voor de camera van Fox Sports en gaf daarbij een analyse van de wedstrijd tegen PSV. "Wij waren eigenlijk een beetje teleurgesteld. Als ik eerlijk ben, dan hadden we aan het begin van het seizoen nooit een kans gehad om een punt te pakken in Eindhoven, maar vandaag vond ik dat we aardig meekwamen. De overwinning van PSV was, op basis van het balbezit en de kansenverhouding natuurlijk wel terecht, maar we zijn teleurgesteld dat we de mogelijkheid om te stunten niet hebben gegrepen. Het tweede en derde doelpunt van PSV vond ik eigenlijk een beetje dom verdedigd en daarmee hebben we de kans om een punt te pakken laten liggen", aldus Peter Hyballa. "Ik ben heel erg blij en trots met deze groep, want ik merk en zie dat de jongens er alles aan doen. We worden steeds een beetje beter, maar we weten ook dat er een aantal teams zijn die gewoon een maatje te groot zijn. Volgende week spelen we tegen Sparta Rotterdam en dat is eigenlijk de eerste finale".

Na afloop van de wedstrijd kwam de selectie van N.E.C. nog even bij elkaar op de Eindhovense grasmat voor een peptalk van Hyballa. "Ik vind het belangrijk dat we even bij elkaar staan en dat ik even mijn gevoel aan die jongen kan meegeven. We zijn als het ware een familie en we geloven er ook in dat we kunnen handhaven. Op zo'n moment wil ik iedereen gewoon even een hand geven en mijn energie weer in de groep steken. We zijn altijd samen en dat moeten we ook zo houden", vond de Duitse coach.

Aanvoerder Gregor Breinburg verscheen ook voor de camera's en vertelde direct na afloop hoe hij de wedstrijd had beleefd. "Het voelt heel zuur, want ik denk dat we het PSV bij vlagen heel moeilijk hebben gemaakt. We hebben niet heel aanvallend gespeeld, maar wel goed tegengehouden. De penalty was in mijn ogen onnodig, maar daarna kom je toch nog terug op 1-1. Daarna heb je toch nog hoop op een puntje, maar uiteindelijk verlies je toch met 3-1", aldus Gregor Breinburg. Ik vind dat we er in de tweede helft vaak goed uitkwamen in de counter, maar het was steeds net niet voldoende. We mogen trots zijn op onze werklust, maar volgende week moeten we echt die drie punten pakken. De concurrentie komt nu echt snel dichterbij."

Omroep Gelderland

Robin Buwalda kreeg afgelopen zaterdag weer eens de kans om zijn kunsten te laten zien in het hart van de verdediging. De Hagenees blikte voor de camera van Omroep Gelderland terug op de wedstrijd met PSV. "Ik ben zeker ook tevreden over mijn eigen wedstrijd. Je kan het wel zeggen, maar je moet het ook doen. PSV-uit is wel een mooie wedstrijd om het te laten zien. Maar volgende week is weer een hele andere wedstrijd. Ik weet niet of we weer zo gaan spelen en hoe tevreden de trainer was. Misschien doen we het weer. Ik hoop natuurlijk van wel. Zo niet, dan weet ik waar ik sta. En als het nodig is, kom ik er zo weer bij." De nederlaag tegen PSV vond Buwalda onnodig. "Er zat voor mijn gevoel wel een puntje in. Ik denk dat onze tactiek klopte. Na de 2-1 waren wij de betere ploeg, maar hij valt niet. We kregen corners en vrije trappen en ze kregen de bal niet meer weg, maar uiteindelijk scoren we niet."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36