Algemeen

Facts& Stats ADO Den Haag – N.E.C.

Facts& Stats ADO Den Haag – N.E.C.
Afgelopen weekend boekte N.E.C. de derde overwinning in 2017 en met die drie punten op zak treffen de Nijmegenaren aankomende zaterdag ADO Den Haag. De 26ste speelronde van de Eredivisie zal voor N.E.C. in het teken staan van het vergroten van het gat tussen beide ploegen. ADO den Haag is na 25 wedstrijden namelijk de hekkensluiter met 19 punten. Lees de meest belangrijke feiten en statistieken over deze wedstrijd.

N.E.C. ging in de historie van de Eredivisie al 27 keer op bezoek bij ADO den Haag. Traditiegetrouw is dit een lastige wedstrijd voor de Nijmegenaren, want de ploeg wist tot op heden slechts zeven keer de winst te pakken. De laatste keer dat dit gebeurde dateert van 14 april 2010 toen de Nijmegenaren in de laatste twaalf minuten een 2-0 achterstand ombogen in een 2-3 overwinning. In de onderlinge duels zijn de Hagenezen historisch gezien dus de bovenliggende partij, want de groen-gelen wisten al zestien keer het volle pond te pakken. Van de 27 eerdere ontmoetingen werd het slechts vier keer gelijk gespeeld. Ook de verhouding in gescoorde doelpunten is in het voordeel van ADO den Haag, want zij scoorden in een thuiswedstrijd al 47 keer tegen N.E.C. De Nijmegenaren zetten daar een doelpuntenaantal van 23 doelpunten tegenover. De wedstrijd in De Goffert aan het eind van het afgelopen jaar werd overigens met succes afgesloten door de ploeg van Peter Hyballa. De Nijmegenaren waren die dag met 3-0 te sterk voor de bezoekers uit Den Haag.

N.E.C.

Met een 3-1 overwinning tegen Heracles Almelo op zak, zal de ploeg van Peter Hyballa alles op alles zetten om die lijn voor te zetten in Den Haag. De laatste keer dat de Nijmeegse formatie driemaal tot scoren kwam in een wedstrijd in de Eredivisie dateert van 10 december 2016. Toen werd er met 3-0 gewonnen van de opponent van komend weekend: ADO. Tot nu toe wist N.E.C. overigens driemaal drie doelpunten of meer te scoren. Daarmee scoort de formatie een gedeelde negende plek in de Eredivisie. Net als N.E.C. wisten ook FC Twente PEC Zwolle en Excelsior driemaal drie doelpunten of meer te scoren. Mocht N.E.C. in de wedstrijd van aankomend weekend driemaal scoren dan noteert de ploeg direct een gedeelde vijfde plek op basis van deze statistiek.

In de wedstrijd tegen Heracles Almelo voltrok zich een bijzondere gebeurtenis in De Goffert. Met Michael Heinloth en Julian von Haacke stonden er na 90 minuten twee Duitse spelers op het scorebord. De laatste keer dat er in een Eredivisiewedstrijd twee Duitse spelers die voor hetzelfde team uitkwamen op het scorebord stonden, dateert van het jaar 1967. Dat gebeurde destijds in een wedstrijd tussen Fortuna'54 en Xerxes/DHC.  Doordat Heinloth en Von Haacke afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen het net vonden, heeft de ploeg van Peter Hyballa dit seizoen maar liefst tien verschillende doelpuntenmakers in de selectie.

ADO Den Haag

Het seizoen begon uitstekend voor de ploeg uit de Hofstad. Met 10 punten uit vier wedstrijden en onder andere een overwinning op bezoek bij Vitesse zag de toekomst er roodkleurig uit voor de Hagenezen, maar de realiteit is inmiddels heel anders. In de 21 wedstrijden die volgden, scoorde de ploeg slechts 9 punten en dat betekende dan ook direct het einde voor coach Zeljko Petrovic.

Inmiddels is Alfons Groenendijk aangesteld als de vervanger van de Montenegrijn en lijken de groen-gelen langzaam uit het dal te kruipen. Ondanks twee nederlagen in de eerste twee wedstrijden onder de leiding van Groenendijk, waaronder een 3-1 verlies op bezoek bij Go Ahead Eagles, boekte de ploeg daarna knappe resultaten tegen FC Twente en op bezoek bij FC Utrecht (beide 1-1). Om het gat met de concurrentie niet groter te laten worden zal de ploeg uit de Hofstad gebrand zijn om de drie punten in het Kyocera Stadion te houden aankomend weekend. N.E.C. zal er op zijn beurt alles aan willen doen om het gat met de hekkensluiter te vergroten naar 12 punten.

Arbitrage

De wedstrijd tussen ADO den Haag en N.E.C. zal onder leiding staan van dhr. Bas Nijhuis. Zijn assistent-scheidsrechters zijn dhr. Van de Ven en dhr. Schaap. Dhr. Kooij completeert het arbitrale als vierde official. De laatste keer dat arbiter Nijhuis een wedstrijd van N.E.C. floot dateert van 22 januari 2016, toen de Nijmegenaren met 0-0 gelijk speelden op bezoek bij FC Groningen. De wedstrijd van aankomend weekend wordt de 29e keer dat Bas Nijhuis een wedstrijd van N.E.C. in goede banen probeert te leiden.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36