Algemeen

N.E.C. - ADO Den Haag in de media

N.E.C. - ADO Den Haag in de media
Afgelopen zaterdag waren de Nijmegenaren tegen ADO Den Haag de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Kans na kans werd gecreëerd maar toch stond de ploeg aan het eind van de wedstrijd met lege handen. Een doelpunt van Mike Havenaar zorgde ervoor dat de Hagenezen de drie punten in eigen huis hielden. Dit schreven de media over de wedstrijd tussen ADO en N.E.C.

De Gelderlander

Voor het eerst sinds de wedstrijd tegen PEC Zwolle verscheen Jay-Roy Grot weer aan de aftrap van een wedstrijd van N.E.C. De aanvaller die sneller herstelde van zijn knieblessure dan verwacht, ging in De Gelderlander in op zijn snelle herstel: "Mijn lichaam herstelt snel. De knie voelt goed. Ik heb nu ook geen last. Ik heb een dubbel gevoel. Ik ben blij snel terug te zijn, maar we hadden hier moeten winnen", aldus Grot.

De lange spits doelde op het goede veldspel van N.E.C. "We spelen goed, alleen scoren we niet. ADO krijgt één kans en scoort wel. We hebben vandaag veel kansen gehad. En ik een heel grote.'' Grot wees op de grootste kans van de wedstrijd, voor rust toen er nog niet was gescoord. Na een mooie combinatie van de bezoekers, via de schijven Ali Messaoud en Mohamed Rayhi, kreeg Grot een vrije doortocht. "Ik liep misschien iets te ver door, waardoor de hoek klein werd'', zei Grot, die op de uitblinkende ADO-doelman Robert Zwinkels stuitte. "Soms zit het tegen, zoals vandaag.''

FOX Sports

Trainer Peter Hyballa kreeg na afloop van de wedstrijd de vraag of hij boos was op zijn selectie: "Nee ik ben niet boos. Dat is niet het goede woord", aldus de coach. "Ik denk dat wij vandaag op alle gebieden het betere team waren. In de tweede helft waren we misschien een beetje slordig op het gebied van de omschakeling en dat geldt in de eerste helft voor het vinden van de eindpass. Daar moeten we dan nog maar wat meer op gaan trainen, maar buiten die details waren we duidelijk beter. Als je niet scoort dan kan een ploeg als ADO, dat veel op lange ballen en standaardsituaties speelt, het je nog moeilijk maken. Met een kopsterke speler als Havenaar blijft dat gevaar altijd aanwezig, maar dat wij hier niet scoren is gewoon belachelijk", vindt Hyballa.

"Eigenlijk kan ik niet boos zijn op de jongens, want ze hebben er alles aan gedaan. Je ziet ook dat we voetbaltechnisch- en tactisch hele grote stappen hebben gezet en dat er de laatste weken een vastigheid in is gekomen", verteld de oefenmeester. "We verliezen de laatste tijd gewoon te vaak en dat komt omdat we niet kunnen scoren. Dat is in dit team echt een groot probleem. In de wedstrijd tegen Heracles Almelo scoorden onze middenvelders, maar de laatste keer dat een spits voor ons heeft gescoord dateert van 15 januari, in de wedstrijd tegen Willem II. Dat is teleurstellend, maar ik ben ervan overtuigd dat als we zo blijven spelen dat we dan gewoon handhaven. We hebben veel stappen gezet en ik denk dat niemand in augustus had gedacht dat we nu zo goed zouden spelen. De volgende stap is het afmaken en onszelf belonen".

Ook aanvoerder Gregor Breinburg verscheen voor de camera's van FOX Sports: "Ik denk dat als de keeper van ADO de 'Man of the Match' wordt, dat genoeg zegt. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar we maken ze weer niet af. Dan krijg je de deksel op je neus", analyseert Breinburg. "Ik denk dat als we iets scherper zijn, dat we bij rust met 0-3 voor staan. Als je dat verzuimd, dan weet je dat ADO opportunistischer gaat spelen en gevaarlijk kan worden. We speelden bij vlagen gewoon goed voetbal, maar we scoren gewoon niet. Dan wordt het wel heel moeilijk om te winnen"

Omroep Gelderland

Verdediger Dario Dumić verscheen voor de camera's van Omroep Gelderland: "Ik kan niet geloven dat we de drie punten vandaag niet hebben gepakt. We hebben vandaag zoveel kansen gehad dat we wel drie wedstrijden hadden kunnen winnen, maar dat we dan niet scoren is ongelofelijk".

De verdediger ging ook nog even in op zijn voorselectie voor de nationale ploeg van Boznië-Herzegovina: "Ik ben heel blij en trots dat ik voorlopig ben opgeroepen. Nu maar hopen dat ik in de definitieve selectie kom. Dat wordt de zestiende bekend. Ik heb gekozen voor Bosnië, terwijl ik ook voor Denemarken had kunnen spelen. Maar deze keuze heeft zich nu al uitbetaald. Mijn hart zei Bosnië. Het is moeilijk uit te leggen, want ik hou ook van Denemarken."

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31