Algemeen

N.E.C. - FC Utrecht in de media

N.E.C. - FC Utrecht in de media
De Eredivisiewedstrijd tussen N.E.C. en FC Utrecht werd beslist in het voordeel van de Domstedelingen. De Nijmeegse formatie ging met 0-3 onderuit in de eigen Goffert. Dit schreven de media over het duel van zaterdagavond.

Elf Voetbal

Dario Dumić vertelde afgelopen weekend het volgende over de wedstrijd tegen FC Utrecht: "De wedstrijd was shit. Niemand speelde goed en het draaide totaal niet", aldus Dumić. "We hadden een complete offday. Over twee weken tegen Vitesse moeten we ons revancheren en een mooier affiche om dat te doen is er eigenlijk niet. Er staan nu echter eerst twee interlands voor mij op het programma. Hopelijk keer ik hier straks met een goed gevoel terug."

FOX Sports

Trainer Peter Hyballa analyseerde de wedstrijd na afloop voor de camera's van FOX Sports. "Ik ben nog niet eens heel erg teleurgesteld, want ik vond FC Utrecht over de hele wedstrijd gezien gewoon veel beter. We zijn natuurlijk met de opstelling 3-5-2 begonnen, maar na twee minuten raakte Robin Buwalda geblesseerd. Op dat moment hinkte ik een beetje op twee gedachten. Ik wilde eigenlijk Frank Sturing brengen om zo die opstelling vol te blijven houden, maar we hadden ook al op 4-3-3 getraind. Ik heb voor dat laatste gekozen en dat hebben we twintig minuten 'oké' uitgevoerd. We waren gewoon dramatisch slecht aan de bal en maakten vooral veel technische fouten, daar vielen de doelpunten dan ook uit", vertelde de Duitse trainer. "Ik kan hier nu het team af gaan maken, maar dat brengt ons ook niet veel verder. We hebben natuurlijk ook veel jonge spelers en die jongen zijn ook eigenlijk onze enige hoop. Ze hebben ook veel goede ideeën, maar de uitvoering laat gewoon vaak te wensen over".

"We moeten de interlandperiode nu gewoon heel goed gaan gebruiken om ons op te laden voor het restant van de competitie.  Ik ben nog niet heel erg bezig met de derby die er natuurlijk aan zit te komen. Ik wil de jongens eerst even oppeppen, dat is de komende twee weken het belangrijkste. We hebben een aantal spelers die afreizen naar de nationale selecties en als zij terugkomen ligt de focus echt op de wedstrijd tegen Vitesse.

Ook aanvoerder Gregor Breinburg verscheen voor de camera's. "Dat we vandaag zo weggespeeld worden is gewoon zuur, pijnlijk en vernederend. Het leek voor FC Utrecht wel een trainingspartijtje en dat moeten wij ook nog zorgen dat we onze frustraties onder controle houden. We zitten in een hele lastige periode waarin we veel tegendoelpunten krijgen en zelf ook nauwelijks scoren. Dat is eigenlijk het verhaal van de afgelopen weken", analyseert de N.E.C.'er.

Omroep Gelderland

Doelman Joris Delle verscheen zaterdagavond voor de camera's van Omroep Gelderland, waar hij de wedstrijd als volgt analyseerde: "Het is een ontgoocheling. Nul punten. We kwamen niet in de wedstrijd en creëerden nauwelijks kansen. We hebben dit seizoen veel moeite met scoren en dan pak je ook niet veel punten, aldus de 22-jarige Fransman, "Ik raak niet snel in paniek. Nee, het is geen crisis. We hebben al 28 punten. We hebben nog een flinke weg te gaan met nog zeven wedstrijden. Zelfs als we in de play-offs terecht komen, kunnen we in de eredivisie blijven. Maar daar proberen we eerst maar eerst uit te blijven. Daar hebben we vertrouwen in."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36