Algemeen

N.E.C. - Heracles Almelo in de media

N.E.C. - Heracles Almelo in de media
N.E.C. boekte gisteren een belangrijke overwinning op Heracles Almelo. In de wedstrijd kwamen de Nijmegenaren in eerste instantie nog op een 0-1 achterstand, nadat Samuel Armenteros vanaf de strafschopstip raak schoot. Dat De Goffert bij rust alweer een 2-1 voorsprong kon vieren, viel te danken aan een unieke aangelegenheid. Voor het eerst sinds 1967 scoorden er twee Duitsers in één Eredivisiewedstrijd: Julian von Haacke en Michael Heinloth. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd door een eigen doelpunt van Justin Hoogma. In deze rubriek lees je wat de media schreven over het treffen met de Almeloërs.

De Gelderlander

In De Gelderlander aandacht voor het basisdebuut van de 20-jarige Arnaut Groeneveld: "Om de aanvallende onmacht van NEC te genezen, kreeg Arnaut Groeneveld tegen Heracles een basisplaats toebedeeld. De Brabander met Nigeriaanse wortels werkte zich een slag in de rondte en was twee keer dicht bij een goal. Na 65 minuten volgde evenwel het einde van een sterk optreden. De jongeling kreeg te maken met kramp. "Dit was mijn eerste basisplaats in de eredivisie", legde Groeneveld (20) na afloop uit. "Ik had nog nooit zoveel minuten op dit niveau gemaakt. Dit was heel erg zwaar.” De aanvaller keek terug op een goed optreden. Maar hij had meer met die twee kansen moeten doen, stelde hij vast. "Dat we hebben gewonnen, is natuurlijk het belangrijkste, maar als aanvaller was het helemaal mooi geweest als ik een goal had meegepikt. De beste kans was die tweede en die had ik eigenlijk moeten verzilveren.”

FOX Sports

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo verscheen trainer Peter Hyballa voor de camera's. "Op een opluchtingsschaal van 1 tot 10 scoort deze prestatie een twaalf. We hebben door de hele wedstrijd heen goede fases gehad, maar de eerste helft was 'super geil', zoals ze dat in Duitsland zeggen. Met Arnaut Groeneveld zijn we met een jonge speler gestart, maar hij is een goede speler aan de bal en tussen de linies", aldus de oefenmeester. "Hij heeft het goed gedaan en creëerde drie grote kansen die hij in de training binnen schiet."

"Toen we op 0-1 achterstand kwamen dacht ik 'Scheiße'. Ik vond dat we goed speelden, maar dat is in eerdere wedstrijden ook vaak het geval geweest. Als dan die 0-1 valt, dan voel je ook dat ook bij de supporters de moed een beetje in de schoenen zakt", aldus Hyballa. "We zijn echter direct doorgegaan met waar we mee bezig waren en dan scoren we voor rust twee keer. Het mooiste doelpunt van de dag was de goal van Michael Heinloth. 'Heini' kwam na de wedstrijd ook naar me toe en vertelde dat het zijn eerste doelpunt in het professionele voetbal was. Als hij altijd zo scoort, mag hij dat vaker doen."

Aanvoerder Gregor Breinburg liet, direct na de ereronde, ook zijn licht schijnen op de wedstrijd tegen Heracles Almelo. "Het is lang geleden dat we hebben gewonnen, dus hier mogen we wel even van genieten. Ik ben heel blij met de drie punten en ik denk dat we op basis van strijdlust en wilskracht verdiend hebben gewonnen. Als ik eerlijk ben hadden we misschien nog iets vaker moeten scoren, maar uiteindelijk heeft onze strijdlust de wedstrijd beslist", vertelt Breinburg. "We konden natuurlijk ook niet achterblijven, want de concurrenten pakken ook steeds vaker punten. We speelden natuurlijk ook als laatste van het weekend, dus we wisten wat ons te doen stond. Dat je dan uiteindelijk zo'n eerste helft speelt is fantastisch. Mentaal zijn we ijzersterk en dat zie je ook wel aan onze veerkracht vandaag. We hebben de laatste tijd natuurlijk veel klappen gekregen, maar we zijn gewoon door blijven gaan. Dat heeft vandaag geresulteerd in de drie punten."

Omroep Gelderland

Deze week heeft Omroep Gelderland Julian von Haacke uitgeroepen tot 'speler van de week'. De omroep rijkt ieder jaar de prijs voor 'Gelderse voetballer van het jaar' uit en deze week ging alle lof uit naar de Nijmeegse selectie. Von Haacke scoorde, gaf een assist en was het creatieve brein van N.E.C. tegen Heracles. Von Haacke kreeg de eerste plaats toegewezen, één plek hoger dan zijn ploeg-en landgenoot Michael Heinloth, ook goed voor een doelpunt en een assist. Voor de camera van Omroep Gelderland reageerde de Duitse verdediger op zijn eerste doelpunt als prof óóit: "Ik heb de bal super geraakt. Ik had nog nooit gescoord als prof. Geweldig dat het zo'n mooi doelpunt was, maar het is vooral belangrijk dat we hebben gewonnen. Ik heb ook nog een doelpunt voorbereid. Het ging lekker aan de rechterflank. We hebben geweldig geknokt voor rust en het na de rust keurig doorgetrokken tot het einde. Dit hadden we echt nodig na vijf nederlagen. We hebben vol gas gegeven en dat heeft zich geloond."

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36