Algemeen

FC Groningen - N.E.C. in de media

FC Groningen - N.E.C. in de media
N.E.C. kwam afgelopen woensdag in actie tegen FC Groningen. De wedstrijd in de 29e speelronde van de Eredivisie eindigde in een 2-0 nederlaag voor de Nijmegenaren. Ondanks de verliespartij in het hoge noorden noteert de ploeg van Peter Hyballa nog altijd een veertiende plek in de Eredivisie. Dit schreven de media over het duel in het Noordlease Stadion.

De Gelderlander

Centrale verdediger Dario Dumic analyseerde de wedstrijd van gisteravond als volgt: "We speelden een vrij goede eerste helft. We waren goed aan de bal en we hebben vandaag ook eindelijk een paar goede kansen gecreëerd. We maken echter nooit de eerste goal. Als we hier op voorsprong komen, dan winnen we. Zo gaat dat meestal in dit soort wedstrijden, maar wij scoren nooit als eerste. Zo lang we dat niet gaan doen wordt het lastig. Ik zal echter blijven vechten tot het eind van het seizoen, wat er ook gebeurt."

FOX Sports

N.E.C. trainer Peter Hyballa verscheen voor de camera's van FOX: "We hebben heel veel wedstrijden gespeeld waarin we eigenlijk op voorsprong moeten komen. Dat was vandaag wederom het geval en ik ben ook best tevreden over onze eerste fase. Ik vond dat we goed gebruik hebben gemaakt van de ruimtes en dat we de tegenstander goed hebben vastgezet. Zij speelden alleen de lange bal, waarna we vaak de tweede bal wonnen. Het enige puntje is dat we nog iets meer over de vleugels wilden spelen, maar we creëren via Taiwo Awoniyi natuurlijk een goede kans", zo zag ook Hyballa. "We komen dan op 1-0 achterstand en dan zie je dat de frustratie in onze ploeg sluipt. In de rust heb ik ook gemerkt dat de ploeg er een beetje doorheen zat en dan moet je als trainer wel werken om die kopjes weer omhoog te krijgen."

"Na de rust krijgen we eigenlijk twee goede kansen op de 1-1. Groningen scoort dan een hele goede goal, puur op basis van individuele kwaliteit. Dan staat het 2-0 en proberen we nog het een en ander te forceren, maar er ontstond eigenlijk een rommelwedstrijd", vond de Duitse coach. "We hebben na de wedstrijd eigenlijk direct tegen elkaar gezegd dat we door moeten. Zaterdag komt Ajax op bezoek en dan moeten we er weer staan. De enige mogelijkheid die we hebben, creëren we door met z'n alle de schouders eronder te zetten. Ook voor mij is dit een enorme uitdaging, maar de reactie van het team en de staf was prima. Het probleem is gewoon dat al onze wedstrijden er een beetje hetzelfde uitzien voor ons. We spelen goed mee, moeten op voorsprong komen, maar krijgen uiteindelijk het eerste doelpunt tegen."

Ook aanvoerder Gregor Breinburg sprak na afloop met Fox Sports. "Kijk, we krijgen klap naar klap, maar het seizoen is nog niet voorbij. Iedere wedstrijd eindigt weer in een teleurstelling en we verliezen gewoon te veel wedstrijden op rij nu. Het is moeilijk, maar we mogen niet opgeven", vindt de 25-jarige middenvelder. "Ik denk dat het gewoon een open wedstrijd was, waarin de openingstreffer aan beide kanten kon vallen. Wij scoren niet en zij wel. Dan loop je voor de zoveelste keer achter de feiten en dat bleek fataal."

Omroep Gelderland

Frank Sturing was woensdag de stand-in voor de geschorste Wojciech Golla en sprak na afloop van de wedstrijd met Omroep Gelderland. "Ik blijf geloven in een goede afloop. Het wordt moeilijk, maar ik heb er vertrouwen in door de manier waarop we knokken en voetballen", concludeert de 19-jarige verdediger. "Dit is teleurstellend. Maar we hebben geen tijd op de kop te laten hangen, want zaterdag moeten we er alweer staan. We hadden drie goede kansen en de eerste helft geef je de 1-0 stom weg. De tweede helft nemen we meer risico's en dan is het logisch dat zij meer ruimte krijgen."

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31