Algemeen

Vitesse - N.E.C. in de media

Vitesse - N.E.C. in de media
De Gelderse derby van afgelopen zondag eindigde in een 2-1 nederlaag voor N.E.C. De ploeg van Peter Hyballa leek lang op weg naar een punt in het GelreDome, maar uiteindelijk besliste Ricky van Wolfswinkel het duel enkele minuten voor tijd vanaf de strafschopstip. Dit schreven de media over het duel in Arnhem.

De Gelderlander

Michael Heinloth maakte zondag de handsbal die aanleiding gaf tot de strafschop. Hij sprak na afloop met De Gelderlander over dat moment. 'Het is heel ergerlijk als je op zo’n manier deze wedstrijd verliest’’, baalde de 25-jarige Duitser. "Ik wilde draaien en had daarbij mijn handen omhoog. Op dat moment schiet Nathan tegen mij aan. Ik kan niet gaan klagen dat de scheidsrechter daarvoor een strafschop geeft. Ik vind het ook lastig of ik mezelf iets moet verwijten. Misschien had ik anders moeten bewegen. Maar als je draait, dan bewegen ook je armen", reconstrueert Heinloth. "Het is heel frustrerend.’’

N.E.C. liep zo dus een bonuspunt mis, dat meer dan welkom was geweest in de strijd tegen degradatie. "We hebben nog zes wedstrijden en onze uitgangspositie is nog steeds goed’’, zei de rechtsachter. "We hebben een voorsprong op de streep en dus hebben we het zelf in de hand. Toen we met vier verdedigers gingen spelen, konden we meer naar voren spelen. Toen hebben we ook kansen gecreëerd. We moeten nog een aantal punten pakken. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken. Tegen FC Groningen hebben we de kans een beter resultaat te halen.’’

FOX Sports

"We hebben dit jaar veel wedstrijden verloren, maar dit is natuurlijk wel een ander verhaal.  Woensdag hebben we echter ook weer een speciale wedstrijd, waarbij we voor de drie punten tegen FC Groningen gaan. Als je in de 83e minuut via een penalty van Vitesse verliest, waarbij we zelf ook een aantal mogelijkheden hebben gehad, dan voelt het niet als een mokerslag", vertelt Hyballa. "De jongens zitten er fysiek en mentaal wel even doorheen, ja. Wij moeten gewoon doorgaan tot de 34e wedstrijd. We kunnen uit deze wedstrijd wel een aantal zaken meenemen naar woensdag. We gaan nu gewoon weer trainen en met een opgeheven hoofd verder".

"Of Vitesse nu verdient gewonnen heeft weet ik niet. Vitesse heeft natuurlijk een betere ploeg en wij moesten op de omschakeling spelen. Dan creëer je natuurlijk niet zoveel kansen, maar met counterspitsen Jay-Roy Grot en Arnaut Groeneveld probeer je er dan snel uit te komen", analyseert de Duitse trainer. "Verdedigend stonden we heel goed vond ik. Het creëren van kansen was echter het probleem. Toen we op 1-0 achterstand kwamen, heb ik direct een aanvallende omzetting gedaan en creëerden we een aantal kansen en maakten we zelf een doelpunt. Met de aanvallende kwaliteiten van Vitesse heb je echter altijd te maken met het gevaar op de 2-1. Die valt dan uiteindelijk uit een penalty."

"Achteraf gezien denk ik dat dit ook de juiste tactiek was. Vitesse is simpelweg beter en als je dan mee gaat voetballen, dan sta je met rust misschien met 3-0 achter. Ik wil ook nog even mijn complimenten geven aan debutant Frank Sturing, want die heeft het heel erg goed gedaan. Bij N.E.C. moeten we het ook gewoon van die talenten hebben. Heel veel trainers praten ook over talenten, maar wij brengen ze echt en je ziet ook dat die jongens dat vertrouwen uitbetalen. Tot nu toe komt dat er echter nog niet uit op basis van punten, maar het is ook een proces voor de club. De paniek is ook niet toegeslagen. De spelers zijn nu teleurgesteld, maar we weten met z'n allen dat het tot en met de 34e wedstrijd spannend blijft en dat we dus moeten blijven knokken. Als ik niet met teleurstelling om zou kunnen gaan, dan hoor ik niet in de topsport thuis. Dat geldt voor iedereen in deze wereld."

Omroep Gelderland

De 17-jarige Ferdi Kadioglu zorgde afgelopen zondag voor de 1-1 in het GelreDome. Hij sprak na afloop met Omroep Gelderland. "Na afloop had ik echt een kutgevoel", vertelt de jongeling. "We worden gevaarlijker in de tweede helft en ik mag dan degene zijn die de 1-1 maakt. Dan hebben we het gevoel dat er wat te halen valt, maar dan valt die 2-1 helaas nog. Daardoor verliezen we en wordt het seizoen wel heel zwaar. Het wordt moeilijk maar we moeten met zijn allen knokken en zorgen dat we punten halen. Hopelijk speel ik dan ook weer eens 90 minuten. Natuurlijk wil je dat, maar dat is aan de trainer en niet aan mij."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36