Wedstrijdverslag FC Twente – N.E.C.

Geschreven door Guy Habets

FC Twente – N.E.C. seizoen 2016-2017

N.E.C. heeft de negatieve spiraal waarin het zich de laatste weken bevindt niet weten te doorbreken. In Enschede verloren de Nijmegenaren afgetekend met 3 – 0 van FC Twente, waarbij keeper Joris Delle nog erger voorkwam.

In de jacht op punten om degradatie uit de Eredivisie te ontlopen trof N.E.C. in de Grolsch Veste FC Twente. Aangezien de Tukkers in Nijmegen nog verslagen werden (3 – 2) en het uitvak met ruim zeshonderd Nijmeegse supporters gevuld was, hoopte heel N.E.C. op een goed resultaat. Het waren echter de gastheren die het eerste gevaar stichtten, maar Yeboah slaagde er niet in om Delle te passeren. Ook Jensen testte de reflexen van de Franse doelman in de openingsfase, maar die gaf geen krimp. Op de vrije kopkans van aanvalsleider Ünal had Delle echter geen antwoord. Een Twentse hoekschop werd panklaar op het hoofd van de Turk gelegd, die niet faalde en voor 1 – 0 zorgde.

Dat was het teken voor N.E.C. om iets meer uit de schulp te kruipen. Enkele voorzetten van de zijkant leverden gevaar op, maar Twente-doelman Marsman plukte de pogingen gemakkelijk uit de lucht. Uitgespeelde kansen wisten de Nijmegenaren echter niet te creëren en FC Twente bleef gevaarlijk met standaardsituaties en de immer bedrijvige Ünal. Yeboah kreeg zelfs een uitgelezen mogelijkheid op de 2 – 0, maar voor een leeg doel schoot hij via de lat over. Vlak voor rust kreeg N.E.C. voor het eerst een serieuze kans op de gelijkmaker, maar Golla wist een vrije trap van Breinburg bij de tweede paal net niet binnen te knikken. De Tukkers wisten het combinatiespel voor de rust ook niet meer in treffers om te zetten, waardoor de ploegen met een 1 – 0 tussenstand gingen rusten.

Ondanks dat de gasten uit Nijmegen vlak na de pauze dreigend waren op de helft van FC Twente kreeg de thuisploeg een aardige mogelijkheid. Ünal wist één op één met Delle de goalie echter niet te kloppen. N.E.C. liet in de beginfase van de tweede helft zien het nog niet op te willen geven. Er werd druk uitgeoefend op het Twentse doel en Dumic kreeg na een vrije trap van Fomitschow een vrije schietkans in het strafschopgebied, maar uit een moeilijke hoek schoot de Deense verdediger voorlangs. De rekening werd daarna gepresenteerd door Twente-middenvelder Fredrik Jensen, die uit het niets vrij voor Delle opdook en de bal beheerst in de verre hoek schoot: 2 – 0.

De tweede treffer van de Enschedeërs deed de wedstrijd geen goed. FC Twente vond het namelijk wel best en tikte de bal geduldig rond, terwijl N.E.C. geen mogelijkheid kreeg om grip op het spel te krijgen en zichzelf kansen op de aansluitingstreffer te verschaffen. Slechts een kopbal van Golla bezorgde Marsman wat werk. Enes Ünal bleef wel een ware plaaggeest voor de Nijmeegse defensie, want een kwartier voor tijd had Delle een uiterste krachtsinspanning nodig om de Turk van scoren te houden. In de slotfase probeerde de ingevallen Arnout Groeneveld samen met Mohamed Rayhi nog wel wat te forceren, maar ook dat mocht niet baten. Ünal wist in blessuretijd alsnog zijn tweede doelpunt van de avond te scoren, waardoor de Nijmegenaren met een 3 – 0 nederlaag van het veld stapten.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van Patrick
  • Logo van In Person
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Personato
  • Logo van De Wit Schijndel
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Fox Sports
  • Logo van Eredivisie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven