Wat is N.E.C?
Betaald Voetbal Organisatie N.E.C. heeft een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie in Nijmegen en de directe omgeving daarvan. Daarnaast kent de club een grote aantrekkingskracht op (jonge) jeugd, volwassen voetballiefhebbers en bedrijven. N.E.C. leeft van deze aantrekkingskracht, maar kent ook de verantwoordelijkheden die het daarmee als club heeft. De club kent, mede ingegeven door de sociaal-maatschappelijke functie waarvan de activiteiten geïnitieerd en gebundeld zijn binnen de maatschappelijke stichting N.E.C. Doelbewust, dan ook het devies om zich waar mogelijk open en transparant op te stellen. De club is gemakkelijk benaderbaar, mensen zijn welkom en kunnen altijd terecht met vragen en vinden daarop, mits fatsoenlijk gesteld, binnen een acceptabele termijn gehoor. Tijdens de minimaal 17 hoogtepunten per seizoen in de vorm van thuiswedstrijden, is iedereen een belangrijke klant en staat daarmee centraal binnen de organisatie.

Waar komt N.E.C. vandaan?
Voetbalclub N.E.C. bestaat sinds 15 november 1900 en kent een rijke historie. Dit is geen geschiedenis die bol staat van gewonnen prijzen, maar wel een met verschillende hoogtepunten binnen N.E.C. clubperspectief. Van oudsher is N.E.C. nooit een eliteclub geweest. N.E.C. was juist de volksclub en ondanks het feit dat commercie in het voetbal steeds meer toeneemt, wil de huidige organisatie hier waar mogelijk graag aan vasthouden.

N.E.C. speelt in Stadion De Goffert wat in 1939 is opgeleverd als werklozenproject in tijden van economische crisis. In 1999 is het stadion geheel vernieuwd. Bij deze herbouw is het comfort van supporters en sponsors als uitgangspunt genomen. Alle plaatsen zijn zitplaatsen en alle plaatsen zijn overdekt en verwarmd.

De afgelopen jaren speelt N.E.C. onafgebroken in de eredivisie. Tot en met het seizoen 1994-1995 wisselden de eredivisie en de eerste divisie elkaar nogal eens af. In het seizoen 2002-2003 behaalde N.E.C. UEFA Cup voetbal door als vijfde te eindigen in de eredivisie. In het seizoen 2007-2008 herhaalde N.E.C. plaatsing voor UEFA Cup voetbal door als achtste te eindigen en daarmee deelname aan play-offs veilig te stellen. Alle 6 de gespeelde play-off wedstrijden werden gewonnen waarmee N.E.C. de deelname aan het UEFA Cup toernooi op imposante wijze afdwong.

Visie N.E.C.
N.E.C. is het kloppende voetbalhart van de regio Nijmegen. Dit zijn we door met passie te willen winnen in een omgeving waar iedereen zich thuis voelt en waar een gevoel van trots en respect voor het verleden is. N.E.C. stelt zich ten doel voor alle belanghebbenden de volgende stap in hun levenscyclus te faciliteren. Daarom staat “ontwikkeling” centraal in ons handelen. We willen samen beter en daarom ontwikkelen we een omgeving waarin onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden het beste uit zichzelf kunnen halen op het gebied van kennis, vitaliteit en mentaliteit. We willen SAMEN ons doel realiseren, we staan midden in de samenleving en staan open voor dialoog en feedback. Eendracht maakt macht. De keuze om “ontwikkeling” een centrale plaats in onze visie te geven ligt voor de
hand aangezien Nijmegen een toonaangevende zorg- en ontwikkelstad is met partijen zoals de Radboud, HAN, ROC, CWZ en de St Maartenskliniek.

vol uitvak, alleen NEC publiek zichtbaar

N.E.C.

N.E.C.

 

N.E.C.

Google+