Alex Pastoor: "Niet huilebalken"

Aanstaande zondag speelt N.E.C. de thuiswedstrijd tegen FC Twente, dat na twee wedstrijden koploper is in de Eredivisie. Trainer Alex Pastoor stond tijdens de persconferentie ook stil bij het verloren duel van afgelopen week tegen Ajax. 

Foto

Die wedstrijd heeft voor Pastoor en zijn elftal voldoende stof tot praten opgeleverd. De trainingsweek van N.E.C. begon dan ook anders dan normaal. Pastoor: "Persoonlijk vind ik, dat negatieve ervaringen meer vormen dan positieve ervaringen. De wedstrijd tegen Heerenveen gaf zelfvertrouwen, een positieve ervaring. De wedstrijd tegen Ajax was een negatieve ervaring. We toonden aanvankelijk veel strijdlust, maar de wedstrijd glipte uit onze handen. Dan probeer je met elkaar onder woorden te brengen wat er is gebeurd en probeer je de nederlaag een plaats te geven". Tijd om te klagen is er sowieso niet: "Duidelijk is, dat we ondanks de omstandigheden niet moeten klagen, of huilebalken, maar door moeten naar de volgende wedstrijd. We hebben een paar stompen in ons gezicht gehad, en dan is het zaak dat je weer opkrabbelt. We hebben de problemen benoemd en gaan nu verder".

Over de voorbereiding van N.E.C. op de wedstrijd tegen F.C. Twente was Pastoor kort en duidelijk: "De spelers willen zich revancheren voor de nederlaag. De selectie is gelukkig nagenoeg blessurevrij, alleen Stijn de Looijer heeft nog wat last". Wat de tegenstander van aanstaande zondag betreft: "Twente heeft een zware reis en een zware Europa League wedstrijd achter de rug. We gaan proberen gebruik te maken van deze omstandigheden en ze in ons voordeel ombuigen. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden". Over de opstelling wilde Pastoor, zoals gebruikelijk, niets kwijt.

De trainer ging ook nog kort in op de transfergeruchten rondom de backs Rémy Amieux en Nathaniel Will. "De situatie waar de jongens in zitten is teleurstellend. Een teamsporter heeft altijd te maken met beslissingen van de technische staf. Dat weten ze van tevoren. Er is ook ruimte voor emotie. Maar ik verwacht wel van ze, dat ze overgaan tot de orde van de dag. Het is belangrijk dat ze lol blijven houden in het spel. In geen enkel contract staat dat mensen moeten spelen. De trainer zorgt voor een opstelling die voor de korte en de lange termijn zoveel mogelijk soelaas biedt. Daarbij moeten de spelers elkaar ook helpen."

Zondagmiddag om 14.30 uur speelt N.E.C. tegen FC Twente. 

EvdL

Twitter facebook
Deel via:  
26/07/2014
19:00 UUR
Oefenduel
-
N.E.C.
Real Sociedad
Datum Tijd
wo. 16 juli   trainingskamp (Heelsum)
do. 17 juli   trainingskamp
vr. 18 juli   trainingskamp
za. 19 juli 16.00 u. AZ - N.E.C. (in Epe)
zo. 20 juli   VRIJ
     
ma. 21 juli 14.30 u. training
di. 22 juli 19.00 u. N.E.C. - OFI Kreta (Groesbeek)
wo. 23 juli 10.30 u. training
do. 24 juli   VRIJ
vr. 25 juli 14:30 u. training
za. 26 juli 19:00 u. N.E.C. - Real Sociedad
zo. 27 juli   VRIJ
     
ma. 28 juli 10:30 u. training
  14:30 u. krachttraining
di. 29 juli 10:30 u. training
  14:30 u. training
wo. 30 juli   VRIJ

A=spelers eerste selectie
B=spelers die meespelen met Jong N.E.C./FC OSS en niet-selectiespelers

Trainingslocatie:

De Eendracht (rechts naast het Goffertstadion) tenzij anders vermeld.

Individuele trainingen:
Staan niet vermeld in dit programma.

Fysieke trainingen / krachttraining:
Deze vinden binnen plaats en zijn niet te bezoeken door supporters en pers.

Besloten trainingen:
Als een training besloten is, staat dit specifiek aangegeven. Besloten trainingen zijn niet te bezoeken door supporters en pers.

Belangrijk:
De trainingstijden kunnen afwijken van bovenstaand schema, indien men een training wil bezoeken raden we aan om vlak voor de training even te bellen naar N.E.C. Team Supporters, telefoon 024 - 359 03 60, en te vragen of de training daadwerkelijk doorgaat. Dit om teleurstellingen te voorkomen!

10:00 u.