Wat is RSS?
RSS is een manier om u te "abonneren" op de nieuwsberichten van uw favoriete nieuws-sites en weblogs. Zodra er een nieuw bericht is, dan ziet u kop en intro in uw RSS-reader.

Hoe herkent u een RSS-feed?
RSS-Feeds zijn vaak te herkennen aan een rechthoekig oranje blokje, een blokje met de tekst XML of RDF of tekstuele links met woorden als RSS, RDF, Atom en XML. De tekst of afbeelding is met een hyperlink verbonden met de RSS-feed. Het internetadres van de RSS-feed kan simpelweg gekopieerd worden door op de link of knop te klikken en de URL die geopend wordt te kopiëren en te plakken in je RSS-reader.

Hoe gebruikt u RSS-feeds?
Om RSS-feeds te lezen heeft u een RSS-reader nodig. Deze reader verzamelt automatisch de koppen en eventueel de intro's en geeft deze in één opsomming weer. Wilt u een artikel lezen dan klikt u op de headline en gaat u direct naar het artikel.

Welke RSS-readers zijn er?

1. Offline reader
Dit is een softwarepakketje dat u moet installeren op uw pc om RSS-feeds te kunnen lezen. De meest gebruikte offline RSS-readers zijn:

2. Online readers:
Deze readers gebruikt u door naar een speciale website te gaan en daar op in te loggen. De meest gebruikte online RSS-readers zijn:

3. Geïntegreerde readers:
Hiervoor downloadt en installeert u de software, waarna Outlook of bijvoorbeeld een bestaande browser ook RSS-feeds kan lezen. De meest gebruikte geïntegreerde RSS-readers zijn:

4. RSS-readers voor de mobiele telefoon:
Dit zijn speciaal voor mobiele telefoons of pda's gemaakte RSS-readers.

Meer informatie over RSS is te vinden op RSS.pagina.nl.

(Bron: www.marketingfacts.nl)

Blijf op de hoogte van het laatste N.E.C.-nieuws via:

http://www.nec-nijmegen.nl/rss/

RSS

Google+