NIEUWS

N.E.C. blijft zesde in Eredivisie na zakelijke overwinning op Excelsior

datum icoon 06-05-2024
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. heeft de zesde plek van de Eredivisie ook na speelronde 32 in haar bezit. De Nijmegenaren openden maandagavond allesbehalve overtuigend in het uitduel met Excelsior, maar wonnen uiteindelijk wel overtuigend na een snelle dubbelslag van Tjaronn Chery. In Kralingen werd het 0-3, de thuisploeg eindigde het duel met tien man.

N.E.C. trad in Rotterdam aan met Robin Roefs op doel. De 21-jarige doelman verving Jasper Cillessen, die ziek in Nijmegen achterbleef. Roefs moest in het eerste bedrijf enkele keren in actie komen, maar werd niet echt getest. Hij hield opgelucht adem toen Troy Parrott vijf minuten voor rust van dichtbij voorlangs schoot.

Even daarvoor kon Stijn van Gassel, doelman van de thuisploeg, zich wel onderscheiden. Hij keerde een kopbal van Bram Nuytinck uit een voorzet van Tjaronn Chery. Meer hoefden beide goalies niet te doen, wat eigenlijk wel alleszeggend was over het spel dat beide ploegen in het eerste bedrijf op de mat legden.

Dubbelslag

In de tweede helft bracht N.E.C. dan ook meer vuur in het duel. Waar Van Gassel eerst nog antwoord had op een vrije trap van grote afstand van Calvin Verdonk, moest hij na een uur spelen in korte tijd tweemaal vissen. Twee doelpunten van bijzondere schoonheid van Tjaronn Chery beslisten het duel binnen vier minuten. De eerste was een afstandspegel van de spelmaker, de tweede was een beheerste volley vanaf een meter of tien.

Rode kaart

Toen Excelsior twintig minuten voor tijd ook nog eens met tien man verder moest, was het pleit helemaal beslecht. Siebe Horemans kon vertrekken na een stevige charge op Dirk Proper. Daarna was het lekker voetballen en creëerden de Nijmegenaren nog de nodige mogelijkheden, met het verse bloed van Sontje Hansen, Koki Ogawa en Rober González binnen de lijnen. Laatstgenoemde tekende in de slotfase voor het slotakkoord met een bekeken schuiver en alweer zijn tiende seizoenstreffer.

De 0-3 zege betekent dat N.E.C. na een dag de zesde plek weer overneemt van FC Utrecht. Zondag wacht alweer het laatste thuisduel van het reguliere seizoen. Dan is een andere club uit Rotterdam de tegenstander: Feyenoord. Aftrap om 14.30 uur.