NIEUWS

Voorbeschouwing Heracles Almelo - N.E.C.

datum icoon 30-11-2016
readtime icoon 3 min leestijd
Aankomende vrijdagavond reist N.E.C. af naar Almelo, waar het treffen met Heracles op het programma staat. Beide ploegen staan na veertien wedstrijden op vijftien punten, maar door een beter doelsaldo neemt Heracles (-7) de elfde plek in de Eredivisie in en N.E.C. (-11) de twaalfde.

N.E.C.

Voor het eerst sinds 1 oktober jongstleden wist N.E.C. afgelopen zaterdag weer de volle buit te pakken. In het duel met FC Twente had de ploeg van Peter Hyballa door doelpunten van Jay-Roy Grot al bij rust voor een 2 - 0 voorsprong weten te zorgen, maar via een snelle tegentreffer van Enes Ünal brachten de Tukkers de spanning al snel terug in de wedstrijd. Dario Dumić zorgde even later echter voor de 3 - 1 en daarmee alsnog de definitieve beslissing. Het eigen doelpunt van Mikael Dyrestam en daarmee de 3 - 2 bleek namelijk enkel voor de statistieken, al was de absolute slotfase nog bijzonder spannend.

Zodoende kwam er dus een einde aan een reeks van drie gelijke spelen en twee nederlagen en werd een belangrijke stap richting de middenmoot van de Eredivisie gezet. Met name de doelpunten van Grot waren daarbij dus belangrijk. De 18-jarige mocht voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap van een Eredivisiewedstrijd verschijnen en liet het Nijmeegse publiek dus tot twee keer toe juichen. Hij is daarmee de jongste speler in dienst van N.E.C. die twee keer in één wedstrijd weet te scoren.

Heracles Almelo

Heracles Almelo ging afgelopen weekend hard onderuit op bezoek bij AZ. In Alkmaar leidde de thuisploeg via twee doelpunten van Robert Mühren en één treffer van Wout Weghorst bij rust al met 3 - 0 - daarbij komt ook nog dat laatstgenoemde vlak voor de theepauze een penalty hard over schoot. Kort na de onderbreking mikte Heracles-aanvaller Samuel Armenteros vanaf elf meter wel raak, maar via goals van Dabney dos Santos en Alireza Jahanbakhsh liepen de Alkmaarders uiteindelijk nog uit tot 5 - 1.

De periode daarvoor verliep aanzienlijk beter voor de Almeloërs. Van de zeven competitiewedstrijden voorafgaand aan het duel met AZ werd enkel op van SC Heerenveen (3 - 1) verloren. Daarnaast nam het onder andere een punt mee op bezoek bij PSV (1 - 1) en stapte het als winnaar van het veld na de uitwedstrijd tegen Vitesse (1 - 2). In het eigen, vernieuwde Polman Stadion, waar N.E.C. vorig seizoen de eerste tegenstander was (3 - 0 verlies), werd dit seizoen tot op heden gewonnen van Willem II (3 - 1) en Go Ahead Eagles (2 - 1).