Ruime overwinning bij PEC Zwolle: 0-4

Zonder groots te spelen heeft N.E.C. een zeer ruime overwinning geboekt op bezoek bij PEC Zwolle. In Zwolle werd het 0-4, na een ruststand van 0-2. Beide goals voor rust werden vanaf de strafschopstip gemaakt door Ryan Koolwijk. Na rust verdubbelden Evander Sno en Melvin Platje de score. PEC Zwolle incasseerde twee rode kaarten, voor doelman Ter Wielen die de eerste strafschop veroorzaakte en in de tweede helft voor Joey van den Berg, die zijn tweede gele kaart ontving.

Foto

Alex Pastoor voerde voor de wedstrijd in Zwolle twee wijzigingen door in zijn opstelling. Sören Rieks speelde namelijk links voorin in plaats van Rick ten Voorde, die op de bank plaatsnam. Achterin nam Pavel Cmovs de plek in van de naar Anderlecht vertrokken Bram Nuytinck.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig verheffends op het Zwolse kunstgras. Mokhtar schoot een keer voorlangs het doel van Gábor Babos en Melvin Platje vergat aan de andere kant de bal toen hij voor de Zwolse doelman Ter Wielen kwam, maar daarmee waren de opwindende momenten wel geteld. In de zeventiende minuut kwam daar verandering in, toen Zwolle-verdediger Joey van den Berg de bal in het strafschopgebied overduidelijk met de hand speelde, waarop scheidsrechter Makkelie naar de penaltystip wees. Ryan Koolwijk mocht vanaf elf meter het vonnis vellen en deed dat overtuigend: 0-1 in Nijmeegs voordeel dus.

Tien minuten later leek PEC Zwolle langszij te komen toen Furdjel Narsingh met een schot doelman Babos passeerde. Kevin Conboy bracht op doellijn echter redding en ook de rebound leverde Narsingh geen gelijkmaker op. Minder dan een minuut na deze dubbele kans was het aan de andere kant wel raak. Sören Rieks ontfutselde verdediger Lachman de bal en ging op doelman Ter Wielen af, die de Deense aanvaller neerlegde in het strafschopgebied: weer een penalty voor N.E.C. dus, maar ook een rode kaart voor de Zwolse doelman. Ook tweede doelman Wintjens - hij kwam in het veld voor Fred Benson - had geen antwoord op de penalty van Ryan Koolwijk, die de bal onberispelijk in de rechter bovenhoek kogelde: 0-2 en dat was ook de ruststand.

Na rust leek N.E.C. snel over het Zwolse tiental heen te gaan walsen. Binnen vijf minuten kreeg de ploeg van Alex Pastoor namelijk drie opgelegde kansen. Eerst miste Roorda oog in oog met doelman Wintjens, die daarna ook goed ingreep op een inzet van Kevin Conboy. In de 48 e minuut had N.E.C. zelfs voor de derde keer een penalty moeten krijgen, toen Van Polen in het strafschopgebied Sören Rieks naar de grond werkte. Scheidsrechter Makkelie vond een derde strafschop te veel van het goede en wuifde het voorval weg. N.E.C. had verreweg het meeste balbezit, maar kreeg bijna een aansluitingstreffer te verwerken toen de ingevallen spits Denni Avdic ineens voor Gábor Babos opdook. Hij kreeg zijn voet echter niet goed tegen de bal, waardoor de kans verloren ging.

Niet veel later was de wedstrijd gespeeld. Joey van den Berg kreeg wegens te heftig protesteren namelijk zijn tweede gele kaart, waardoor PEC Zwolle ineens met negen man verder moest. Uit de vrije trap die vervolgens werd genomen, maakte Evander Sno bovendien de 0-3 en zo waren de kansen voor PEC Zwolle compleet verkeken. Toen Platje er even later ook nog 0-4 van maakte en snel daarna nog een keer de paal raakte, leek N.E.C. in Zwolle op weg naar een monsterzege, maar erger werd het niet voor PEC. Kansen waren er nog wel - onder andere voor Sno en Koowlijk - maar gescoord werd er niet meer. Noemenswaardig is nog wel de invalbeurt van spits Danny van den Meiracker, die in het veld kwam voor Melvin Platje. Voor Van de Meiracker betekende het zijn eerste minuten in de Eredivisie.

Al met al een ruime overwinning voor N.E.C. dus, zonder groots te voetballen, maar met een maximaal resultaat.

Door Teun van Thiel

Foto's door Broer van den Boom

Twitter facebook
Deel via:  
01/09/2012
19:45 UUR
Eredivisie
-
PEC Zwolle
N.E.C.
Uitslag 0 - 4
Toeschouwers 9.679
Locatie IJsseldelta Stadion
Plaats Zwolle
Scheidsrechter onbekend
Assistent onbekend
Vierde official onbekend
Samenvatting bekijk hier
 Icoon Start wedstrijd
17Icoon Gele kaart voor Van den Berg
18Icoon Koolwijk scoort 0 - 1
29Icoon Rode kaart voor Ter Wielen
31Icoon Wintjens voor Benson
31Icoon Koolwijk scoort 0 - 2
40Icoon Gele kaart voor Platje
46Icoon Avdic voor Achenteh
54Icoon Gele kaart voor Van den Berg
56Icoon Sno scoort 0 - 3
61Icoon Platje scoort 0 - 4
63Icoon Gele kaart voor Rieks
71Icoon George voor Rieks
74Icoon Nieveld voor Narsingh
77Icoon Ten Voorde voor Roorda
77Icoon Van den Meiracker voor Platje
  Leon ter Wielen  
  Bram van Polen  
  Darryl Lachman  
  Joey van den Berg  
  Bart van Hintum  
  Furdjel Narsingh < 74
  Joost Broerse  
  Wiljan Pluim  
  Rochdi Achenteh < 46
  Youness Mokthar  
  Fred Benson < 31

Wisselspelers

  Norichio Nieveld > 74
  Denni Avdic > 46
  Danny Wintjens > 31
Google+