N.E.C. niet voorbij Willem II: 0 - 0

N.E.C. heeft zaterdagavond in een matige wedstrijd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Willem II. Ondanks een veldoverwicht slaagden de Nijmegenaren er niet in de Tilburgse verdediging te slechten. Bij tijd en wijle was Willem II door een aantal snelle counters zelfs de gevaarlijkere ploeg. In de slotfase moest Kevin Conboy met rood het veld verlaten wegens het neerhalen van Willem II speler Virgil Misidjan.

Foto

Coach Alex Pastoor had zich ongetwijfeld een heel andere avond voorgesteld. De eerste helft begon ook bemoedigend, met veel balbezit voor N.E.C., en een afwachtend Willem II, dat zich regelmatig ver liet terugzakken op eigen helft. Ryan Koolwijk zorgde met enkele schoten voor de Nijmeegse dreiging. Ook de creatieve Navarone Foor zorgde enkele malen voor hoofdbrekens bij de Tilburgse verdediging. In de elfde minuut scoorde Melvin Platje uit een kluts in het zestienmetergebied, maar de goal werd door scheidsrechter Kamphuis afgekeurd.

Het vervolg van de eerste helft was van Nijmeegse zijde echter weinig enerverend. De ploeg speelde onrustig, gehaast, en maakte veel fouten in de passing. Evander Sno onderscheidde zich hier in dubbele zin, door balverlies af te wisselen met prachtige steekpasses en lange ballen. Een overtreding van Ryan Koolwijk in de 28e minuut deed het publiek dan nog een keer opveren. De Nijmegenaren gaven Willem II de kans in de wedstrijd te blijven: de foute passes werden niet zelden gevolgd door gevaarlijke counters, waardoor doelman Gábor Babos in de eerste helft drie keer gestrekt moest op afstandschoten van Willem II aanvallers. Zo zorgden de gasten, ondanks het grote veldoverwicht van N.E.C., in de eerste helft voor het meeste gevaar.

De tweede helft liet al vrij snel een zelfde spelbeeld zien als de eerste helft: N.E.C. had een veldoverwicht, maar kon dit niet omzetten in grote kansen. En door de fouten in de passing, bleef daar altijd de dreiging van een tegendoelpunt. Na een uur spelen zakte de wedstrijd in. Het lukte N.E.C. niet om door te drukken op de helft van de tegenstander. Bij tijd en wijle leek het, alsof de spelers stilstonden op het veld en de creativiteit en beweeglijkheid die we zo graag en zo vaak in de ploeg zagen was vanavond op een aantal momenten afwezig. Pastoor zag het en greep in: in de 72e minuut bracht hij Viktor Palsson in het veld voor Pavel Cmovs. Deze wissel bleek de opmaat voor een slotoffensief van een klein kwartier. N.E.C. zette aan en dit leidde direct tot enkele corners, en een appèl voor een penalty, welke door scheidsrechter Kamphuis werd weggewuifd.

De ploeg bleek wakker geschud uit de Doornroosje-slaap van het voorgaande half uur. In de 79e minuut van de wedstrijd zette Foor na een fijn opgezette aanval de bal voor op Rick ten Voorde, die de bal echter in de handen van Willem II doelman Meul kopte. Vijf minuten voor tijd kopte Rens van Eijden de bal rakelings over de deklat.

Maar ondanks het slotoffensief mocht N.E.C. de laatste tien minuten ook in de handen knijpen, met een dubbelrol voor Gábor Babos. In de 80e minuut ontsnapte N.E.C. aan een strafschop na gevaarlijk uitkomen van de N.E.C.-doelman. Enkele minuten later redde Babos dan zijn ploeg door een vrije trap van Marc Höcher vakkundig uit de kruising te ranselen. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn - een wedstrijd waarin N.E.C. veldoverwicht had, maar dit nooit kon omzetten in een doelpunt.

EvdL

Man of the Match: Gabor Babos

Foto's door Broer van den Boom

Twitter facebook
Deel via:  
22/09/2012
20:45 UUR
Eredivisie
-
N.E.C.
Willem II
Uitslag 0 - 0
Toeschouwers 11.125
Locatie Goffertstadion
Plaats Nijmegen
Scheidsrechter onbekend
Assistent onbekend
Vierde official onbekend
Samenvatting bekijk hier
 Icoon Start wedstrijd
6Icoon Gele kaart voor Snijders
42Icoon Gele kaart voor Vossebelt
56Icoon George voor Roorda
64Icoon Lumu voor Snijders
72Icoon Pálsson voor Čmovš
77Icoon Ten Voorde voor Platje
88Icoon Rode kaart voor Conboy
90Icoon Gele kaart voor Mulder
  David Meul  
  Kees van Buuren  
  Philipp Haastrup  
  Jordens Peters  
  Mitchell Pique  
  Hans Mulder  
  Marc Hocher  
  Niek Vossebelt  
  Virgil Misidjan  
  Aurelien Joachim  
  Genaro Snijders < 64

Wisselspelers

  Jeroen Lumu > 64
Google+