N.E.C. en Roda JC scoren niet

N.E.C. heeft zaterdagavond in het eigen Goffertstadion met 0-0 gelijkgespeeld tegen Roda JC.

Foto

Na de uitstekende overwinning op AZ zag coach Alex Pastoor weinig reden om te sleutelen aan zijn elftal. Rick ten Voorde speelde dus weer in de spits en Victor Pálsson startte op het middenveld. Evander Sno zat niet bij de selectie, nu er een oplossing in beeld is voor zijn hartproblemen en hij voorlopig een aangepast trainingsschema heeft. Bij Roda JC begon Robbie Wielaert op de bank, de verdediger die begin deze eeuw jarenlang voor N.E.C. uitkwam.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg N.E.C. een goede kans om de leiding in de wedstrijd te nemen. En net als tegen AZ kwam die mogelijkheid uit een vrije trap. Nu was het niet Ryan Koolwijk, die vorige week nog succesvol was, maar Leroy George die plaatsnam achter de bal. Via de handen van doelman Kurto en de lat stuitte de bal weer terug en uiteindelijk uit het strafschopgebied. Het leek een voorbode voor een opportunistische en spectaculaire eerste helft, maar dat zou voor de toeschouwer uiteindelijk behoorlijk tegenvallen.

Pas vijf minuten voor rust zou N.E.C. de volgende serieuze doelpoging doen. Sören Rieks kon na een mooie combinatie met Ten Voorde vrij opstomen naar het doel, maar zijn schuiver in de verre hoek miste kracht en venijn om het Kurto echt moeilijk te kunnen maken. Aan de andere kant moest Gabor Babos alleen een keer daadkrachtig optreden bij een vrije trap van Affane. Voor de rest kon ook het zeer defensief ingestelde Roda geen moment gevaarlijk worden. Grote domper voor N.E.C. was het uitvallen van Navarone Foor. Al na tien minuten moest hij zich met een enkelblessure laten vervangen door Nick van der Velden. De ernst van de blessure zal later deze week bij een onderzoek moeten worden blijken.

Ook na rust kon geen van de ploegen voetballend imponeren. Het strafschopgebied werd maar mondjesmaat bereikt, maar dat was dan ook weer vaak het eindpunt van de aanval. In de drang om dit te corrigeren werd het duel steeds harder en gingen spelers meerdere malen over de scheef. Zo ontsnapten Pálsson en Fledderus aan een kaart na onbesuisde tackles. Bij een snoeiharde charge van Kevin Conboy op de enkels van De Beule was het genoeg voor arbiter Liesveld. Tot verbazing van de linksback zelf, maar wel terecht, hield hij de Deen de rode kaart voor.

De beslissing van Liesveld leidde tot veel onbegrip bij N.E.C., maar zorgde ook voor het benodigde vuur om er nog iets van te maken. De ploeg bleef met een man minder bijzonder eenvoudig overeind in de laatste twintig minuten en kreeg zelfs de beste kansen om alsnog met de overwinning aan de haal te gaan. Vooral een hard schot van de ingevallen Rémy Amieux verdiende een beter lot dan de corner die hij er via de vuisten van Kurto aan overhield. Het zou de laatste poging zijn, waardoor het duel in 0-0 eindigde.

N.E.C. ziet door het gelijke spel ADO langszij komen en zakt voorlopig naar de achtste plek op de ranglijst. Door het wisselvallige spel blijft N.E.C. ook nog sinds 1 april zonder zege in de eigen Goffert. Pas over twee weken krijgt de ploeg tegen Heracles de kans om daar verandering in te brengen, maar eerst moet er over een week gespeeld worden in Groningen. Op 4 november is in de Euroborg de plaatselijke FC de tegenstander.

Door: Roel Klein

Foto's door Broer van den Boom

Twitter facebook
Deel via:  
27/10/2012
19:45 UUR
Eredivisie
-
N.E.C.
Roda JC
Uitslag 0 - 0
Toeschouwers 11.850
Locatie Goffertstadion
Plaats Nijmegen
Scheidsrechter onbekend
Assistent onbekend
Vierde official onbekend
Samenvatting bekijk hier
 Icoon Start wedstrijd
10Icoon Van der Velden voor Foor
19Icoon Gele kaart voor Koolwijk
46Icoon Wielaert voor Hupperts
58Icoon Hempte voor Tamata
60Icoon Gele kaart voor Ten Voorde
66Icoon Rode kaart voor Conboy
70Icoon Gele kaart voor George
71Icoon Amieux voor George
74Icoon Gele kaart voor Donald
80Icoon Platje voor Ten Voorde
89Icoon Lebedynsky voor De Beule
  Filip Kurto  
  Martijn Monteyne  
  Bart Biemans  
  Danilo Luis Pereira  
  Abel Tamata < 58
  Mitchell Donald  
  Davy de Beule < 89
  Mark-Jan Fledderus  
  Guus Hupperts < 46
  Sanharib Malki  
  Amin Affane  

Wisselspelers

  Jimmy Hempte > 58
  Mikolaj Lebedynsky > 89
  Rob Wielaert > 46
Google+