Supporter Ronald Pols:'Seizoenskaart voor rapport'

In de Nijmeegse Zondagkrant worden iedere week een aantal vragen aan een supporter van N.E.C. voorgelegd. Wij plaatsen deze vragen en antwoorden ook op deze website. Vandaag deel 2.

Ronald Pols zit in vak K, op stoel 18 van rij 6. Hij deed waarschijnlijk erg zijn best op school. Als deze N.E.C.-supporter een goed rapport had, kreeg hij namelijk van zijn een ouders een seizoenskaart van N.E.C. Wie wil dat nu niet?

-Wat is je naam? Ik heet Ronald Pols.
-Hoe oud ben je? Ik ben dertig jaar oud.
-Waar woon je? Ik woon in Nijmegen, op loopafstand van De Goffert.
-Gezinssamenstelling? Ik heb een vriendin Maud en een dochtertje Jara.
-Wat voor werk doe je? Ik ben jongerenwerker in Wijchen.
-Voetbal je zelf ook? Ik heb vroeger gespeeld bij SV Hatert. Nu voetbal ik in een vriendenteam in Mook.
-Hoelang heb je al een seizoenskaart? Poeh, even kijken. Vroeger kreeg ik als ik een goed rapport had van mijn ouders een seizoenskaart. Ik geloof dat ik vanaf mijn dertiende een kaart heb; dat is dus nu ongeveer zeventien jaar.
-Hoe was je eerste keer in het N.E.C. stadion? De eerste keer dat ik in De Goffert was was op 29 april 1988. Ik ging met mijn opa naar de wedstrijd N.E.C.-RKC Waalwijk. De wedstrijd was wel een deceptie: we verloren met 3-0. Ik weet dat die 'rooie' Ad van der Wiel twee keer scoorde voor RKC Waalwijk. Wat baalden wij toen%u2026
-Wat zijn je andere hobby's? Ik ben echt een sportfreak. Naast voetbal hou ik van tennis, fitness, duiken en skiën. Jaren geleden ben ik zelf skileraar geweest. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik een avondje op de bank hangen ook heerlijk vind.
-Wat eet je het liefst op een wedstrijddag? Meestal drink ik voor de wedstrijd een paar biertjes. Ik eet vaak iets 'lichts': een pasteitje of een lekker broodje worst in het stadion.
-Wat voor auto rij je (of welk fiets bestuur je)? Ik heb een Toyota Starlet. Deze is overigens wel nodig aan vervanging toe.
-Wie is de beste voetballer op dit moment? Op deze vraag moet ik hetzelfde antwoord geven als Danny, de N.E.C.-supporter van vorige week. Ik vind Lionel Messi een voetballer met veel kwaliteit.
-Wie is de beste voetballer ooit? Dat blijft toch Diego Maradonna voor mij.
-Wie is de beste voetballer van N.E.C? Dat is Jonas Olsson. Hij doet het erg goed bij N.E.C.
-Wat is voor jou hét N.E.C.-gevoel? Gezellig met vrienden een potje voetbal kijken en dan hopen dat N.E.C. wint.
-Mooiste tenue? Het tenue van N.E.C. vind ik het allermooiste. De kleuren-combinatie, rood, zwart en groen, is gewoon super.
-Wat is het meest indrukwekkende moment dat je beleefd hebt in het stadion? Dat was op 25 april 1999: N.E.C. won met 3-1 van Vitesse. Ik vond het ook een hele belevenis toen Ajax jaren geleden kampioen werd in het N.E.C.-stadion. Ik geloof dat er duizenden Ajacieden in De Goffert zaten. Wat een spektakel.
-Heb je ook nog andere favoriete verenigingen? Europees gezien vind ik Ajax een hele mooie club. Alhoewel het de laatste tijd niet meer zo gaat als het hoort. Sinds dat ik stage heb gelopen in Spanje ben ik ook erg gecharmeerd van FC Barcelona. Ik ben een paar keer bij een wedstrijd in Camp Nou geweest. Dat was echt geweldig: we zaten zes rijen achter de wisselspelers. Dat waren toentertijd onder andere Marc Overmars en Boudewijn Zenden. Geweldig toch?
-Ga je ook wel eens naar andere voetbalclubs kijken? Misschien in het buitenland? Ik ga wel eens naar FC Barcelona en het Nederlands elftal kijken. Tijdens het WK in Duitsland was ik ook van de partij. Ik ben met een aantal vrienden op de bonnefooi naar 'ons buurland' vertrokken. Kaarten hadden we niet: vierhonderd euro voor anderhalf uur voetbal vind ik wel erg duur. Of ik er in Oostenrijk en Zwitserland ook bij ben? Dat weet ik nog niet, ik hoop het wel.
-Wat vind je van damesvoetbal? Damesvoetbal mag van mij. Bij SV Hatert, waar ik vroeger gevoetbald heb, hadden ze ook een dameselftal. Ik moet eerlijk zeggen dat daarin best goede voetbalsters zitten, maar ook mindere natuurlijk. Maar dat is in elk elftal het geval.
-Wat staat er op je mouse-pad? Wat staat er al weer eens op? (lachend) Oh ja, het N.E.C.-logo.
-Welke deodorant gebruik je? Ik gebruik Nivea Sport.
-Wat was je eerste gedacht toen je vanmorgen opstond? Wat zal ik vandaag eens gaan doen met mijn dochtertje?
-Wat was je favoriete uitspraak / motto? Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
-Welke uitspraak (of woord) gebruik je vaak? Ik ben zelf verdediger; dus ik hou wel van een pittige voetballer. Als een N.E.C.-speler een mooi, pittige actie maakt, roep ik altijd: 'lekker man'.
-Talpa, NOS of RTL? Qua presentatie kies ik voor de NOS.
-Humberto Tan, Jack van Gelder of Wilfred Genee? Ik vind Humberto Tan een goede presentator.
-Hugo Borst of Johan Derksen? N.E.C.-fan Johan Derksen. Hij heeft een lekker cynische kijk op het voetbal.
-Wat zou je doen als je één dag Mario Been was? Ik zou de spelers een dagje langer en harder laten trainen. De wil om te winnen moet weer terug komen bij de voetballers.


Ronald Pols. Foto: Bob Walker

Kent u ook een N.E.C.-supporter die in deze rubriek thuishoort? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar redactie.zondag.nijmegen@whk.wegener.nl. Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36