Supporter Jill Bril:'Dames kunnen ook voetballen'

In de Nijmeegse Zondagkrant worden iedere week een aantal vragen aan een supporter van N.E.C. voorgelegd. Wij plaatsen deze vragen en antwoorden ook op deze website. Vandaag deel 9.

Jill Bril zit in vak E, op stoel 28 van rij 11. De nummer elf van de dames B1 van Blauw-Wit is een echte N.E.C.-fan. Iedere thuiswedstrijd zit Jill samen met haar vader op de tribune in De Goffert.

- Wat is je naam?
Mijn naam is Jill Bril.
- Hoe oud ben je? Ik ben dertien jaar oud.
- Waar woon je? Ik woon in Nijmegen, heel dicht bij het N.E.C.-stadion.
- Gezinssamenstelling? Ons gezin bestaat uit mijn vader, moeder, zusje Fleur en ik.
- Wat voor werk doe je? Ik zit in de eerste klas van het SSGN. Ik doe de richting VMBO theorie. Ik weet al wat ik later wil worden; tekenaar lijkt me wel wat. Gelukkig ben ik, al zeg ik het zelf, aardig goed in tekenen.
- Voetbal je zelf ook? Ja, ik speel al twee jaar in de meisjes B1 van Blauw-Wit. Ik voetbal iedere week met heel veel plezier op het middenveld.
- Hoelang heb je al een seizoenskaart? Ik heb al vier jaar samen met mijn vader een seizoenskaart. Op een keer zag papa een advertentie in de krant staan. Toen zei mijn vader: 'Jill, zullen we er allebei één nemen?' Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Ik ben al van kleins af aan supporter van de Nijmeegse club. Dat komt door mijn vader. Wij worden eigenlijk allemaal door hem aangestoken; zo is mijn zusje van zeven nu ook al dol op N.E.C. Ze is alleen nog wat te jong voor een seizoenskaart. Maar wie weet in de toekomst.
- Hoe was je eerste keer in het N.E.C.-stadion? Bij welke wedstrijd het was, weet ik niet meer. Ik weet wel dat het heel erg leuk was. Ik stond er echt versteld van dat het stadion zo groot was.
- Wat eet je het liefst op een wedstrijddag? Mijn lievelingseten is friet. Daar mag je me zelfs 's nachts voor wakker maken. In het stadion kopen mijn vader en ik wel eens een broodje bal. Dat vind ik ook hartstikke lekker.
- Wat voor auto rij je (of welke fiets bestuur je)? Ik kan natuurlijk nog geen auto rijden; ik doe alles met de fiets. Mijn ouders hebben een Picanto.
- Wat zijn je andere hobby's? Ik hou van tekenen, computeren en voetballen natuurlijk.
- Wie is de beste voetballer op dit moment? Ik vind de Braziliaan Ronaldinho de beste voetballer van de wereld.
- Wie is de beste voetballer ooit? Johan Cruijff.
- Wie is de beste voetballer van N.E.C? Dat is Krisztián Vadócz; geen twijfel over mogelijk.
- Wat is voor jou hét N.E.C.-gevoel? Als N.E.C. wint natuurlijk. Een overwinning maakt mijn hele dag weer goed!
- Mooiste tenue? Ik vind het thuis-tenue van N.E.C. erg mooi.
- Wat is het meest indrukwekkende moment dat je beleefd hebt in het stadion? De 5-1 overwinning op FC Groningen was super!
- Heb je ook nog andere favoriete verenigingen? Ik ben naast N.E.C. ook fan van Blauw-Wit, mijn voetbalvereniging.
- Ga je ook wel eens naar andere voetbalclubs kijken? Misschien in het buitenland? Ik ga wel eens bij Blauw-Wit kijken. Ik ben nog nooit bij een wedstrijd in het buitenland geweest.
- Wat vind je van damesvoetbal? Ik vind damesvoetbal heel erg leuk; het is helemaal niet raar. Dames kunnen ook goed voetballen hoor.
- Wat staat er op je mouse-pad? De opstelling van N.E.C. staat op mijn mouse-pad.
- Welke deodorant gebruik je? Ik gebruik Vogue dames deodorant.
- Wat was je eerste gedacht toen je vanmorgen opstond? Poeh%u2026 is het nu al tijd? Ik wil nog wel even blijven liggen.
- Wat was je favoriete uitspraak / motto? Ik heb geen favoriete motto.
- Welk uitspraak (of woord) gebruik je vaak? Ik heb ook geen stopwoordje.
- Talpa, NOS of RTL? Ik kies voor NOS; daar komt het meeste voetbal op. Als er überhaupt maar iets van voetbal op televisie is, zit ik voor de buis.
- Humberto Tan, Jack van Gelder of Wilfred Genee? Ik vind Humberto Tan de allerbeste sportpresentator.
- Hugo Borst of Johan Derksen? Ik kies voor Hugo Borst. Waarom mijn keuze op hem valt, weet ik eigenlijk niet. Dat is gewoon mijn gevoel.
- Wat zou je doen als je één dag Mario Been was? Ik zou ze heel hard laten trainen. Dan maar hopen dat we een sprong omhoog maken in de ranglijst. De overwinning op AZ is al een stap in goede richting!


Jill Bril. Foto: Bob Walker

Kent u ook een N.E.C.-supporter die in deze rubriek thuishoort? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar redactie.zondag.nijmegen@whk.wegener.nl. Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36