Supporter Louis Toussaint:'N.E.C. zit wel of niet in je bloed'

In de Nijmeegse Zondagkrant worden iedere week een aantal vragen aan een supporter van N.E.C. voorgelegd. Wij plaatsen deze vragen en antwoorden ook op deze website. Vandaag deel 12.

Louis Toussaint zit in vak J, op stoel 8 van rij 7. Louis Toussaint is iedere thuiswedstrijd van N.E.C. in De Goffert te vinden. Toch is 'de beste voetballer ooit' volgens de supporter geen N.E.C.'er. 'Dat is zeker weten
mijn vader.'

- Wat is je naam?
Ik heet Louis Toussaint.
- Hoe oud ben je? Ik ben veertig jaar oud.
- Waar woon je? Ik woon in de Keizerstad, vlakbij de Sint Steventoren. Ik doe er met de fiets ongeveer een kwartiertje over om bij het N.E.C.-stadion te komen.
- Wat voor werk doe je? Ik werk bij Smit Transformatoren in Nijmegen.
- Voetbal je zelf ook? Ik voetbal nu niet meer. Ik heb wel jaren bij DVE-Trajanus en SV Hatert gespeeld, maar op een gegeven kon ik gewoon niet meer. Ik scheurde namelijk in korte tijd twee keer de kruisbanden van mijn linkerknie.
- Hoelang heb je al een seizoenkaart? Ik heb al minstens negen jaar een seizoenkaart van N.E.C.
- Hoe was je eerste keer in het N.E.C.-stadion? Mijn eerste bezoekje aan het N.E.C.-stadion is al heel lang geleden; we zaten zelfs nog op houten tribunes.
- Wat eet je het liefst op een wedstrijddag? Ik eet graag gezond voedsel, zoals vis. Maar op zijn tijd een vette hap vind ik ook best lekker hoor!
- Wat voor auto rij je (of welke fiets bestuur je)? Ik heb helemaal geen rijbewijs. Toch red ik me uitstekend; ik kom overal waar ik wil.
- Wat zijn je andere hobby's? Ik hou erg van sporten: darten, paardrijden en, niet te vergeten, country en western dansen. Daarnaast doe ik twee keer in de week aan 'spinning'.
- Wie is de beste voetballer op dit moment? Poeh, dat is een hele goede vraag. Ik kijk eigenlijk helemaal niet zoveel voetbal. Ik vond Franco Baresi vroeger wel een hele goede voetballer. Helaas is hij al gestopt.
- Wie is de beste voetballer ooit? Dat is zeker weten mijn vader; hij voetbalde heel lang geleden bij VVS '65.
- Wie is de beste voetballer van N.E.C? Ik vind Brett Holman erg goed. Hij mist af en toe wel kansen, maar daarentegen toont hij wel altijd honderd procent inzet.
- Wat is voor jou hét N.E.C.-gevoel? N.E.C. heb je wel of niet in je bloed zitten.
- Mooiste tenue? Even kijken, doe toch maar het tenue van N.E.C. Dat ziet er wel goed uit.
- Wat is het meest indrukwekkende moment dat je beleefd hebt in het stadion? Oei, ik heb zoveel leuke wedstrijden mee gemaakt... De wedstrijden van N.E.C. tegen Brann Bergen en FC Barcelona in 2003 zijn me altijd bij gebleven. De goal van Jarda Simr, waarmee we ons in 2003 plaatsten voor UEFA Cup zal ik ook nooit vergeten. Dat was echt een geweldig moment!
- Heb je ook nog andere favoriete verenigingen? Ik kijk in de krant wel naar de uitslagen van DVE-Trajanus, maar voor de rest volg ik geen andere clubs.
- Ga je ook wel eens naar andere voetbalclubs kijken? Misschien in het buitenland? Nee, ik zoek het niet om naar andere verenigingen te gaan%u2026
- Wat vind je van damesvoetbal? Ik vind het een hele goede ontwikkeling. Laat de dames maar lekker voetballen!
- Wat staat er op je mouse-pad? Er staat helemaal niets op mijn mouse-pad.
- Welke deodorant gebruik je? Oderex for men.
- Wat was je eerste gedacht toen je vanmorgen opstond? Ik ga vandaag alles 'witten'.
- Wat was je favoriete uitspraak / motto? Dat is: 'het komt zoals het komt'.
- Welk uitspraak (of woord) gebruik je vaak? Ik heb wel een stopwoordje: 'ja wat'. Dat moet je eigenlijk heel snel achter elkaar zeggen; dan klinkt het wel leuk.
- Talpa, NOS of RTL? Ik ga voor de NOS.
- Humberto Tan, Jack van Gelder of Wilfred Genee? Doe maar Humberto Tan, met de andere journalisten heb ik niet zoveel. Dat wil niet zeggen dat ze niet goed zijn.
- Hugo Borst of Johan Derksen? Ik zeg toch Johan Derksen.
- Wat zou je doen als je één dag Mario Been was? Ik zou een keer gezellig met zijn allen gaan bowlen en daarna lekker uiteten. Heerlijk!


Louis Toussaint. Foto: Bob Walker

Kent u ook een N.E.C.-supporter die in deze rubriek thuishoort? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar redactie.zondag.nijmegen@whk.wegener.nl. Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31