Supporters Bernt Derksen:"Aangemeld als N.E.C.-junior"

In de Nijmeegse Zondagkrant worden iedere week een aantal vragen aan een supporter van N.E.C. voorgelegd. Wij plaatsen deze vragen en antwoorden ook op deze website. Vandaag deel 16.

Bernt Derksen zit in vak Z, op stoel 23, van rij 1. Bernt Derksen komt uit Uden.Toch gaat hij naar iedere thuiswedstrijd van N.E.C. Waar de 'N.E.C.'er in hart in nieren zit'? Bij zijn vlag 'Uden', die voor vak Z hangt. "Mijn moeder maakt soms vlaggen voor mij, die ik dan weer mee neem naar N.E.C."

- Wat is je naam? Ik heet Bernt Derksen.
- Hoe oud ben je? Ik ben achttien jaar oud.
- Waar woon je? Ik woon in Uden, een plaatsje in Noord-Brabant.
- Gezinssamenstelling? Ik heb een vader, moeder, oudere zus en een kleiner zusje.
- Wat voor werk doe je? Ik zit in Nijmegen op school. Daarnaast loop ik stage op de afdeling 'groen' bij IBN.
- Voetbal je zelf ook? Ik speel in het G-team van Udi'19.
- Hoelang heb je al een seizoenskaart? Ik heb al voor het derde jaar een seizoenskaart. Ik had daarvoor een clubkaart van NEC. Een collega van mijn moeder had een seizoenskaart. Zij haalde mijn vader, zusje en mij over om een keertje naar N.E.C. te gaan kijken. Vanaf dat moment waren we verkocht; ik werd door mijn vader meteen aangemeld als N.E.C. junior.
- Hoe was je eerste keer in het N.E.C. stadion? Ik vond het erg spannend, maar wel super leuk.
- Wat zijn je andere hobby's? Ik ben vrij sportief. Ik hou van fietsen, zwemmen, hardlopen en voetballen.
- Wat eet je het liefst op een wedstrijddag? Ik vind alles lekker, maar het allerliefste heb ik toch Chinees of Indisch eten.
- Wat voor auto rij je (of welke fiets bestuur je)? Ik heb nog geen auto; mijn moeder rijdt een Opel Corsa en mijn vader een BMW. Hij is een echte BMW-liefhebber.
- Wie is de beste voetballer op dit moment? Ik vind dat Gomes van PSV en Ten Rouwelaar van NAC het op dit moment erg goed doen.
- Wie is de beste voetballer ooit? Ik heb meerdere 'beste voetballers ooit': Johan Cruijff, Marco van Basten en Jaap Stam.
- Wie is de beste voetballer van N.E.C? Ik vind de N.E.C.-spelers allemaal hartstikke goed. Krisztian Vadocz, Brett Holman en Gábor Babos zijn echter de allerbeste spelers van het Nijmeegse team. Ik heb zelfs een voetbalhandschoen van Babos. Leuk hè?
- Wat is voor jou hét N.E.C.-gevoel? Ik hoop dat we aan het einde van het seizoen in het linkerrijtje staan. Dat zou geweldig zijn!
- Mooiste tenue? Ik vind dat N.E.C. een erg mooi tenue heeft.
- Wat is het meest indrukwekkende moment dat je beleefd hebt in het stadion? Dat moment heeft nog niet zo lang geleden plaatsgevonden; N.E.C. won, na een 1-0 achterstand, met 4-2 van Sparta. Dat Patrick Pothuizen twee keer scoorde, maakte het feestje helemaal compleet.
- Heb je ook nog andere favoriete verenigingen? Ik vind naast N.E.C., FC Uden en Udi'19 erg goede verenigingen.
- Ga je ook wel eens naar andere voetbalclubs kijken? Misschien in het buitenland? Ik ga regelmatig bij FC Uden en Udi'19 kijken. Ik ben natuurlijk niet voor niets fan van deze verenigingen. Ik ben daarnaast ook wel eens te vinden bij de uitwedstrijden van N.E.C.
- Wat vind je van damesvoetbal? Ik vond damesvoetbal in het begin wel raar. Ik wist niet wat ik mee maakte... Nu vind ik het leuk om te zien.
- Wat staat er op je mouse-pad? Ik heb geen mouse-pad. Ik zou er overigens wel één van N.E.C. willen.
- Welke deodorant gebruik je? Ik gebruik altijd een andere deodorant. Ik heb nu Axe.
- Wat was je eerste gedacht toen je vanmorgen opstond? Is het al zo laat?
- Wat was je favoriete uitspraak / motto? Ik heb geen favoriete motto.
- Welk uitspraak (of woord) gebruik je vaak? Uhmm, ik zeg vaak 'efkes'. Daar bedoel ik 'even' mee.
- Talpa, NOS of RTL? Ik vind de zenders alle drie erg goed. Als ze maar voetbal uitzenden.
- Humberto Tan, Jack van Gelder of Wilfred Genee? Ik vind Wilfred Genee een goede presentator.
- Hugo Borst of Johan Derksen? Ik kies voor Johan Derksen.
- Wat zou je doen als je één dag Mario Been was? Als ze goed presteren, zou ik een lekker potje gaan paintballen. Wie weet gaan ze dan nog wel beter voetballen. Dat zou helemaal mooi zijn.


Bernt Derksen. Foto: Maaike van Schaijk

Kent u ook een N.E.C.-supporter die in deze rubriek thuishoort? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar redactie.zondag.nijmegen@whk.wegener.nl. Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36