Supporter Theo Lemmers:"Dan maar hopen dat N.E.C. wint"

Theo Lemmers zit in vak R, op stoel 18 van rij 1

NIJMEGEN - Zondag 19 oktober staat de beladen derby, N.E.C. - Vitesse, op het programma. N.E.C.-supporter Theo Lemmers verheugt zich er nu al op: "De wedstrijden tegen onze aartsrivaal Vitesse brengen een extra spanning met zich mee. Je hoort wel eens dat N.E.C.-fans Arnhem vermijden. Dat doe ik echt niet hoor! Heb ik kleding nodig, dan ga ik er gewoon winkelen."

De 61-jarige Nijmegenaar is al bijna zijn hele leven supporter van N.E.C. De liefde voor de Nijmeegse club heeft hij niet van een vreemde. "Je kunt wel stellen dat N.E.C bij ons in de familie zit. Zelfs mijn moeder is altijd een grote fan geweest. Ze ging nooit naar een wedstrijd kijken, maar ze hield wel alles tot in de puntjes bij. Leuk toch?"
De rasechte Nijmegenaar heeft zijn eigen gezin niet kunnen bekoren voor N.E.C. "Mijn twee dochters en mijn vrouw Thea houden niet echt van voetbal. Mijn kinderen geven wel altijd de uitslagen van N.E.C. door als ik op vakantie ben. En mijn vrouw kijkt op zondagavond - als het uitkomt - mee naar het voetbal. Maar daar blijft het bij", zegt Theo. "Mijn zus Dory en haar man Will hebben hun drie meiden daarentegen wel het N.E.C.-gevoel meegegeven. Zo blijft het toch in de familie."

In zijn jeugd ging Theo niet vaak naar de Nijmeegse club kijken. Terwijl hij - opvallend genoeg - bij het stadion om de hoek woonde. "Zeg maar gerust dat ik meestal niet ging", vertelt de Nijmegenaar. Dat is vandaag de dag wel anders. Sinds zijn terugkeer in 1999 naar de Waalstad heeft de supporter een seizoenkaart. Deze doet hij voorlopig niet meer weg. Dat is één ding wat hij zeker weet. Iedere thuiswedstrijd is Theo samen met zijn zwager Will in De Goffert te vinden. "We hebben drie plaatsen naast elkaar in vak R. Will en ik zijn sowieso altijd van de partij, maar de ene keer gaat mijn zus Dory mee en dan weer een nichtje."

Op een wedstrijddag heeft de ex-ambtenaar van de gemeente Cuijk een vast ritueel. "Voordat ik van huis weg ga doe ik mijn N.E.C.-shirt aan en mijn pet op. Eenmaal bij het stadion aangekomen, pakken mijn zwager en ik voor het spektakel een lekker pilsje. En dan maar hopen dat N.E.C. wint%u2026"
Als N.E.C. een keer verliest, kun je na de wedstrijd niet veel aan Theo merken. "Ik ben gelukkig zo weer vrolijk", lacht hij. "Het is natuurlijk helemaal niet leuk als we verliezen, maar het is all in the game. Lukt het een keer niet, dan moeten we er ons bij neerleggen. Meer zit er niet in."

Door: Bianca Govers


'Will (met blauwe trui) en ik zijn sowieso altijd van de partij, maar de ene keer gaat mijn zus Dory mee en dan weer een nichtje'. Foto: Bob Walker

Kent u ook een N.E.C.-supporter die in deze rubriek thuishoort? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar redactie.zondag.nijmegen@whk.wegener.nl. Vergeet daarbij niet naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36