Bram Nuytinck: “Heerlijk, echt een heerlijk gevoel”

Algemeen,

Een derby die alles in zich had, dat was volgens Bram Nuytinck het spektakelstuk in een notendop. N.E.C.-Vitesse boeide van de eerste tot de laatste minuut en ontbrandde volledig in de slotfase, waarin N.E.C. de achterstand wist om te buigen in een 3-2 overwinning. “Dit is een hele belangrijke stap.”

“We wilden hier per se winnen. Ook na de 3-2 probeerden we gelijk weer vooruit te voetballen, om zo toch nog een extra goal te maken. Dat waren ook de instructies van de trainer, vooruit blijven gaan. Dit is in ieder geval een hele belangrijke stap die je zet. Hier winnen is heel fijn en geeft een goed gevoel.”

Vlak na afloop in de catacomben had Nuytinck nog steeds een euforisch gevoel. “Heerlijk, echt heerlijk. Ik hoorde dat het misschien niet helemaal terecht was, maar dat maakt mij niet veel uit. We hebben gewonnen, dat telt. We kunnen er nu toch niets meer aan veranderen, dus lekker dat het een keer onze kant op valt. Of het voldoende is voor zondag weet ik niet, maar het is natuurlijk wel een hele belangrijke stap die je zet.”

Terugdenkend aan de discutabele derde Nijmeegse goal weet ook Nuytinck niet meer precies wat er allemaal gebeurde. “Op het veld wist ik niet of de derde goal telde of niet. Ik zag het publiek juichen en spelers begonnen te springen, maar toen zag ik de scheids en twijfelde ik toch even. Het duurde ook erg lang voordat de beslissing genomen werd, maar dan is het lekker dat het goed uitkomt.”

Na de winnende treffer ontplofte De Goffert en was het publiek logischerwijs geen moment meer rustig te krijgen. “Dat is geweldig, echt fantastisch. Ik vind het zo mooi om te zien als we dat rondje om het veld lopen, hoe iedereen helemaal losgaat. Deze wedstrijd was een typisch voorbeeld van een derby. Strijd, passie, supporters die erop gaan, overtredingen, gele kaarten, goals. Niet altijd even goed voetbal, maar dat je weet in zo'n wedstrijd. Dat is nou eenmaal zo. Heerlijke wedstrijd.”

“De onderbreking door het onweer was moeilijk. Je komt de tweede helft het veld op, speelt aardig, rust aan de bal en dan komt ineens het onweer eraan. Dan wordt je er toch even door gestoord. Dan kom je terug op het veld, scoren zij gelijk. Dat is heel lastig. Maar we zijn ons eigen spelletje blijven spelen en dat heeft gewerkt.” Door het noodweer werd het veld erg drassig, een gegeven waar N.E.C. moeilijk mee om leek te gaan. “Na het onweer was het veld moeilijk te bespelen. Aan de andere kant, daar hebben zij ook last van. Maar het is natuurlijk lastig met onze voetballende stijl.”

Door de overwinning gloren er mooie tijden aan de horizon voor N.E.C. Als de ploeg de voorsprong weet te verdedigen in Arnhem mag zelfs het E-woord weer in de mond worden genomen. De vakanties kunnen in ieder geval nog niet definitief gepland worden. “Ik heb sowieso geen vakantie. Ik moet eerst nog met Jong Oranje weg, dus het zit er even niet in. De paar weken dat ik vrij ben gewoon rustig aan doen en dan zie ik het wel. Geen probleem om straks misschien al wat eerder te moeten voetballen.”

<p>Door: Roel Klein

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven