Navarone Foor: “Nog een keer winnen in het Gelredome is een droom”

Algemeen,

Als jongen van de club scoren tegen Vitesse, Navarone Foor kan er nu over meepraten hoe het voelt. De jonge aanvaller reageerde attent na een kopbal van Kevin Conboy en tikte daarmee de 1-1 op het scorebord. Daarna ontbrandde een spektakel met N.E.C. als de terechte winnaar.

“Het is een geweldig gevoel om hier te scoren. Het moment was daar. De bal kwam voor, ik was er scherp bij en ik maak het goed af. Ik weet dat Conboy daar goed kan koppen en dan is het mooi om op de goede plek te staan. Het was lekker om daarna naar het publiek toe te gaan en het te vieren.”

De goals in de eerste helft waren het startschot voor een spetterende derby die uiteindelijk boeide tot de laatste minuut. “Beide teams hebben toch wat spanning aan het begin van de wedstrijd. Daarna begon het wel wat losser te worden, dat hoort bij de derby. Het was aan begin wat afwachten, waarna we zelf zijn gaan voetballen en ons eigen spel hebben gespeeld. Geweldig dat we het publiek een mooi avondje hebben kunnen geven.”

Na een uur spelen werd de wedstrijd even onderbroken om te kunnen schuilen voor het onweer dat boven De Goffert hing. Twee minuten na de hervatting stond pardoes de 1-2 op het scorebord. “Het was gewoon een goede goal van Bony. Hij is een echte killer, dat is zijn kwaliteit. Maar daarna hebben we het weer goed aangepakt, ook ondanks het veld. Dat was zo nat, dat het toch even wennen was. Gelukkig viel Melvin Platje goed in en was Genero Zeefuik erg sterk, dus konden we alles naar voren blijven spelen. Daar hebben we onszelf mee beloond.”

Aankomende zondag staat alweer de return op het programma. Dan moet N.E.C. proberen de 3-2 voorsprong te verdedigen en zo een plekje in de volgende ronde af te dwingen. “Nog een keer winnen in het Gelredome zou echt mooi zijn, dat is een droom. Onze kracht is aanvallend voetbal, dat moeten we ook daar gewoon blijven doen. Proberen een goal te maken en dan weer die overwinning binnenslepen.” Als de zege over de streep wordt getrokken, komt de ploeg steeds dichter bij het ultieme doel: Europees voetbal. “We hebben er alles aan gedaan om de play-offs te bereiken, dat doel is gelukt. Nu proberen we onszelf te belonen door Europa te bereiken. We hebben veel vertrouwen dat het gaat lukken. Ik had al wel vakantieplannen, maar die stel ik graag een weekje uit.”

Door: Roel Klein

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven