N.E.C. eenvoudig voorbij De Treffers: 0-7

Geschreven door Teun van Thiel

N.E.C. heeft in Groesbeek ook zijn derde oefenwedstrijd gewonnen. De partij tegen topklasser De
Treffers eindigde in 7-0. De zware blessure van Yoeri Loen wierp een schaduw over het
duel.

De ploeg van trainer Alex Pastoor begon sterk aan de wedstrijd. Na amper zes minuten maakte Rick ten Voorde (foto) de openingstreffer. Kort daarna verdubbelde Melvin Platje, na een fraaie actie van Navarone Foor, de score.

Na een half uur werd de eerste helft abrupt afgebroken. Een zware tackle van Max de Wijze zorgde ervoor dat Yoeri Loen met een brancard van het veld werd gedragen. Later werd hij naar het ziekenhuis vervoerd waar een kuit- en scheenbeenbreuk het resultaat bleek. Na de charge legde de scheidsrechter het spel stil en zochten de spelers eerder dan verwacht de kleedkamer op. De tweede helft duurde door die staking 50 minuten in plaats van 45.

In het tweede bedrijf werd al na zeven minuten de derde treffer gemaakt. Geert-Arend Roorda werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna Ryan Koolwijk feilloos de penalty binnenschoot. Slechts drie minuten later bracht Melvin Platje de 4-0 op het scorebord. Diezelfde Platje stelde kort daarna via een één-twee Rick ten Voorde in staat zijn tweede van de avond te maken. Halverwege de tweede helft zorgde invaller Danny van den Meiracker voor de eindstand. Een kopbal en een intikker bepaalde de eindstand op een klinkende 7-0. Kort voor tijd was Ryan Koolwijk nog twee keer dichtbij een treffer, maar het aluminium hield dat tegen.

De Duitse proefspeler Marcel Stutter kreeg in de tweede helft ook nog ruim twintig minuten speeltijd. Evander Sno, Jordi Tutuarima en Kevin Conboy kampten met lichte blessures en kwamen uit voorzorg niet in actie.

De selectie verblijft komende week in Garderen voor een trainingskamp van een week. Dinsdag wordt daar geoefend tegen Cambuur Leeuwarden en vrijdag tegen PEC Zwolle.

Door: Victor van den Bergh

De Treffers – N.E.C. 0 – 7

Scoreverloop: 3' Ten Voorde 0-1, 10' Platje 0-2, 48' Koolwijk (pen.) 0-3, 50' Platje 0-4, 60' Ten Voorde 0-5, 69' Van den Meiracker 0-6, 72' Van den Meiracker 0-7.

Opstelling N.E.C. : Gabor Babos (63' Joshua Smits); Nathaniel Will (53' Michel Breuer), Rens Van Eijden, Bram Nuytinck (53' Pavel Cmovs), Rémy Amieux; Geert Arend Roorda (67' Marcel Stutter), Ryan Koolwijk, Youri Loen (33' Stijn de Looijer); Navarone Foor (67' Admir Bajrovic). Melvin Platje, Rick Ten Voorde (67' Danny van den Meiracker).

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven