N.E.C. haalt de dubbele cijfers in Woezik

Geschreven door Teun van Thiel

De eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen 2012-2013 is voor N.E.C. begonnen met een overwinning met dubbele cijfers. In Wijchen werd tweedeklasser SC Woezik met 11-0 verslagen, bij rust was de stand 4-0.

Het is een drukte van belang: veel voetballiefhebbers blijken afgereisd naar het zonovergoten Sportpark Woezik op deze zomerse zaterdagavond voor het treffen tussen de lokale trots en N.E.C. Al van verre is de rij voor de kassa te zien, uit de speakers schalt muziek en zowel de ijsboer als de plaatselijke voetbalkantine draaien een prima omzet, zoveel is zeker.

Er wordt ook gevoetbald. Bij N.E.C. speelt nog steeds Bram Nuytinck centraal achterin naast Rens van Eijden en op het middenveld wordt Ryan Koolwijk omringd door nieuwelingen Evander Sno en Geert-Arend Roorda. In de spits krijgt Melvin Platje de voorkeur van trainer Alex Pastoor en hij wordt geflankeerd door gelegenheidslinksbuiten Rick ten Voorde en het grote talent Navarone Foor.

Laatstgenoemde maakt in de eerste helft zijn talentstatus meer dan waar. Hij draait zijn directe tegenstander continu dol en is dan ook betrokken bij de eerste drie doelpunten. Eerst profiteert Roorda van een assist van de kleine vleugelspeler, daarna zijn het Koolwijk en Platje die het voorbereidende werk van Foor met een doelpunt bekronen. De vlot combinerende Eredivisieploeg laat de goedbedoelende amateurs niet onder de druk uitkomen en kort voor rust tekent Koolwijk met zijn tweede doelpunt – een schitterende vrije trap die in de lange hoek verdwijnt – nog voor de vierde treffer.

In de rust worden we bijgekletst door de vaste supporters van Woeziks voetbaltrots. Zij melden vol trots dat het team het afgelopen seizoen kampioen werd van de derde klasse en zodoende vanaf komend seizoen in de tweede klasse uit zal gaan komen. Dat dat gebeurt met vrijwel enkel zelf opgeleide spelers, daarop worden we ook meteen geattendeerd. Vandaag speelt Woezik met enkele spelers uit de A-jeugd.

Zelf opgeleid of niet, na rust weet de Woezikse ploeg, die het naarmate de wedstrijd vordert, conditioneel steeds moeilijker krijgt, geen vuist meer te maken tegen de Nijmeegse aanvalsdrift. Miste de ingevallen Danny van de Meiracker de eerste open kans nog, daarna is het jeugdproduct Youri Loen die met twee treffers zijn sterke invalbeurt bekroont. Ondanks de vele wisselingen in het Nijmeegse team – Jordy Tutuarima mag in de tweede helft bijvoorbeeld opdraven in plaats van Foor – gaat de dadendrang pas laat liggen. Pas als het 8-0 is, na doelpunten van Van de Meiracker en Ten Voorde, lijkt de formatie het wel goed te vinden. Als de in slaap gesukkelde toeschouwer wakker schrikt van een schot in het zijnet van Woezik, doet N.E.C.er voor de laatste tien minuten nog een schepje bovenop. Het resulteert in doelpunten van Tutuarima – die vandaag laat zien over een leuke actie te beschikken – en Nathaniel Will, die net als collegaback Kevin Conboy, een ijverige indruk maakt. Het blijft niet bij 10-0, want het slotakkoord is van Ten Voorde, die vanaf de penaltystip tekent voor de elfde Nijmeegse treffer.

Na het laatste fluitsignaal nemen we afscheid van de plaatselijke supporters, die op het terras nog van de zon gaan genieten. Ons rest slechts een terugtocht naar Nijmegen en op de fiets mijmeren we over de kansen voor N.E.C. in de competitie. De leiding heeft goed ingespeeld op het vertrek van spelmaker Lasse Schöne. Het middenveld Koolwijk-Roorda-Sno lijkt complementair en hoeft zowel fysiek als voetballend niets onder te doen voor vrijwel alle andere Eredivisie-middenvelden. Ook de uitstekend invallende Loen lijkt een openbaring. Maar voor nu is het vooral relativeren: de amateurs waren conditioneel niet in topvorm en het is afwachten hoe de spelers zich tegen betere tegenstanders houden. Vanavond hebben we echter een prima N.E.C. gezien op een gezellige accommodatie waar het prima toeven was.

Leroy George en Nick van der Velden kwamen wegens blessures niet in actie en de laatste aanwinst Michel Breuer sluit zich maandag aan bij de selectie.

Aanstaande dinsdag (19:00 uur) staat de tweede oefenwedstrijd op het programma. In Druten wordt dan gespeeld tegen DIO'30.

Door: Remy Maessen

SC Woezik – N.E.C. 0 – 11

Scoreverloop: 23' Roorda 0-1, 25' Koolwijk 0-2, 32' Platje 0-3, 42' Koolwijk 0-4, 48' Loen 0-5, 49'  Loen 0-6, 53' Ten Voorde 0-7, 54' Van den Meiracker 0-8, 74' Will 0-9, 75' Tutuarima 0-10, 85' Ten Voorde 0-11 (pen.)

Opstelling N.E.C. : Gabor Babos; Nathaniel Will, Rens van Eijden (46' Pavel Cmovs), Bram Nuytinck, Kevin Conboy (46' Rémy Amieux); Evander Sno (46' Youri Loen), Geert Arend Roorda (46' Admir Bajrovic), Ryan Koolwijk (46' Stijn de Looijer); Navarone Foor (46' Jordi Tutuarima), Melvin Platje (46' Danny van den Meiracker), Rick ten Voorde.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven