Algemeen

Rick ten Voorde:"Verhuur aan RKC is een heel goede stap geweest"

Rick ten Voorde:"Verhuur aan RKC is een heel goede stap geweest"
Na een mooi seizoen als huurling bij RKC, keert Rick ten Voorde dit seizoen terug op het oude N.E.C.-nest. En daar heeft hij zin in, zo zei hij na de oefenwedstrijd tegen Dio '30: "Het is leuk om hier weer te zijn. Ik heb veel plezier en dat verwachtte ik ook wel. Vorig seizoen bij RKC was zowel sportief als qua plezier geweldig en dat hoop ik hier nu ook mee te maken."

In Waalwijk speelde Ten Voorde vorig jaar 28 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij dus de nodige ervaring heeft opgedaan. "Dan kom je hier toch wel met wat meer vertrouwen binnen", zegt hij. "Achteraf gezien is het echt een heel goede stap geweest, al had ik er vooraf ook al geen twijfels bij. Ik heb gelukkig kunnen laten zien dat ik het kan en hopelijk lukt dat hier ook."

Zijn doel voor het komende seizoen staat vast: "Veel spelen natuurlijk. Een gesprek over wat dit seizoen de invulling gaat zijn heb ik nog niet gehad. Gaat ook nog niet echt, aangezien de selectie gewoon nog niet rond is, maar uiteraard wil je zoveel mogelijk spelen. Het is wel weer even wennen, zo in het begin. N.E.C. speelt qua inzakken en aanvallen net wat anders dan RKC. Redelijk vergelijkbaar wel, maar het is toch aftasten in deze fase. In de vorige wedstrijd ging het goed, vandaag wat minder, bij mij ook omdat ik wat last van mijn bovenbeen had."

Ten Voorde is op het moment in zijn sas bij N.E.C., zo geeft hij aan: "De sfeer in de groep is goed en dat is prettig. Bij RKC was dat ook al zo en ik denk toch dat het daar allemaal bij begint. Hopelijk gaan we dat dit seizoen inderdaad zien."

Door Teun van Thiel

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31