Algemeen

Ryan Koolwijk:"Heerlijk om weer op het veld te staan"

Ryan Koolwijk:"Heerlijk om weer op het veld te staan"
N.E.C. opende het seizoen zaterdag met een 0-11 zege bij en tegen Woezik. Ryan Koolwijk was in de eerste helft met twee goals medeverantwoordelijk voor de ruime zege op de Wijchense ploeg. De middenvelder heeft weer zin in het nieuwe seizoen.

"Het weer was goed, het veld was goed en we hebben gewonnen. Het is heerlijk om weer even op het veld te staan en de bal aan te raken. Zij zakten alleen maar in, daardoor was het soms moeilijk om er doorheen te komen. Maar ik denk dat we prima de rust hebben bewaard. Het moet natuurlijk nog beter, maar het is aardig gegaan. We hadden veel rust aan de bal en hebben goed onze momenten gekozen om de diepte te zoeken."

Vorig jaar kwam Koolwijk als nieuwe speler binnen bij N.E.C. Nu is hij juist degene met de meeste ervaring in het rood-zwart-groen op het veranderde middenveld. "Ik stond nu in de eerste helft met Evander Sno en Geert Arend Roorda. Met Geert heb ik al eens eerder gespeeld, maar het is natuurlijk altijd even wennen aan elkaar. Beetje voelen wat ze doen als ze de bal hebben en wat als ze de bal niet hebben. Daar moeten we aan gaan sleutelen de komende weken. De komende oefenwedstrijden hebben we dan ook wel nodig. We zijn nog niet klaar voor het grote werk, zowel fysiek niet als hoe we staan als team. Dat moet beter, maar zoals ik al zei hebben we daar die wedstrijden dan ook voor."

"Deze voorbereiding is ten opzichte van vorig jaar anders qua omgeving, omdat het toen allemaal nieuw voor mij was. Nu is het toch wat makkelijker en is het juist mijn taak om samen met anderen de nieuwe jongens op te vangen. Dat loopt allemaal goed. Iedereen wordt goed opgevangen en volgens mij hebben ze het allemaal prima naar hun zin."

Even vooruitblikkend op het seizoen dat over ruim een maand van start gaat. "Pittig begin van de competitie, maar dat is alleen maar mooi. Het maakt het ook niet zoveel uit tegen wie we spelen. Je krijgt iedereen toch twee keer. En nu drie keer winnen zou natuurlijk helemaal lekker beginnen zijn."

Door: Roel Klein

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36