Ryan Koolwijk: “Geven weer zelf de goals weg”

Algemeen,

Na de oorwassing een week eerder tegen Ajax kreeg N.E.C. wederom een harde klap te verwerken. In De Goffert was ook FC Twente duidelijk een maatje te groot (1-3). Ook Ryan Koolwijk kon zich niet aan de malaise onttrekken en was na afloop duidelijk: “Deze dingen mogen niet gebeuren.”

Een week eerder ging N.E.C. met een verschil van vier doelpunten rusten, nu waren het na een slechte eerste helft drie goals. Wederom verloor N.E.C. de wedstrijd dus vooral in de eerste helft. Van een lekker sfeertje in de kleedkamer was dan ook geen sprake. “De sfeer in de rust was zuur, iedereen had er de pest in. We hebben tegen elkaar gezegd dat we wel moesten blijven voetballen, voor zowel onszelf als het team. En dan maar kijken waar het schip strandt. Ik denk dat we dat in de tweede helft gedaan hebben. We zijn teruggekomen tot 1-3, hebben kansen gehad op de 2-3. Maar dan moet die bal er wel een keertje in. Dan krijg je het vertrouwen en gaat het publiek er extra achterstaan, maar dat gebeurde niet.”

N.E.C. was in de eerste helft de onderlinge partij en was wederom ook zelf medeverantwoordelijk voor de tegentreffers. “Het klopt dat we weer zelf de goals weggeven. Bij de eerste goal gaat Bram Nuytinck in de fout, maar ik denk dat het ervoor al fout gaat. Er werd te weinig bewogen, waardoor hij de bal niet kwijt kon. En dan is hij net als ik een speler die de bal liever niet zomaar weg roeit, maar dat moet in zo'n situatie wel. Nu probeert hij het voetballend op te lossen en voor je het weet zit die erin. Dat zijn momenten waar we van moeten leren en sterker van moeten worden. De nul is heilig en daar moeten we zakelijker in worden.”

“Het goede gevoel uit de tweede helft neem ik graag mee, maar de eerste helft mogen we niet vergeten. Die moeten we goed bespreken. Dat hebben we na de wedstrijd van vorige week ook gedaan, vooral de dag erna. We hebben toen alles goed neergezet en individueel nog gekeken naar waar het misging en wat er beter kan. Dat moet nu weer gebeuren. We moeten het goed analyseren, maar daarna ook weer de blik op Zwolle. We moeten oppassen dat we er ook weer niet te lang bij blijven stilstaan.”

Met Ajax en Twente heeft N.E.C. nu twee zware tegenstanders op een rij gehad, de komende weken wachten juist de 'kleintjes' PEC Zwolle en VVV Venlo. Belangrijke wedstrijden dus om niet al vroeg op achterstand te komen. “De komende wedstrijden kunnen bepalend zijn, maar vorig seizoen zijn we ook sterk teruggekomen uit een slechte periode in het begin. Maar het klopt dat het belangrijke wedstrijden zijn waarin we stappen kunnen maken op weg naar de rest van het seizoen en waarin we het onszelf wat makkelijker kunnen maken.”

Twee forse klappen in een week tijd, die ontwijk je liever. Zijn dit dan de harde leermomenten voor een jonge ploeg? “Zeker weten. Maar ik ben van mening dat je sowieso bij rust niet 0-3 achter mag staan, behalve als je misschien tegen Barcelona speelt. Ajax en Twente zijn weliswaar titelkandidaten, maar dan mogen deze dingen ook als jonge ploeg nog steeds niet gebeuren. Nu zullen we de blik op Zwolle moeten richten en op naar de drie punten.”

Door: Roel Klein

Foto: Rob Koppers

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven