Algemeen

Navarone Foor:"Dit zijn wedstrijden die je gewoon moet winnen"

Navarone Foor:"Dit zijn wedstrijden die je gewoon moet winnen"
N.E.C. blijft ook na het derde thuisduel zonder zege in de eigen Goffert. Tegen Willem II kwam de ploeg niet verder dan 0-0. Ook Navarone Foor kon voorin het verschil niet maken. Na een sterk eerste half uur zakte het niveau bij hem en zijn teamgenoten. "Het lukte niet om de goede lijn door te trekken."

De wedstrijd begon nog zo goed voor N.E.C. Verzorgd en aanvallend voetbal, een aantal kansen en een op het oog onterecht afgekeurde goal. De basis leek gelegd te worden voor een solide overwinning. Maar in de tweede helft was daar nog maar weinig van terug te zien en bleef het bij een gelijkspel. "De eerste helft was redelijk verzorgd en speelden we goed voetbal. Af en toe lieten we wel wat steekjes laten vallen, maar dat is normaal. We hadden gewoon heel veel vertrouwen om dat spel te spelen, maar om de een of andere manier lukte het niet om dat door te trekken. Ik denk dat we fout op fout stapelden en dan gaat iedereen zich een beetje verschuilen. We moeten ons vasthouden aan dat eerste deel. Het is een leerzaam deel van het seizoen, maar het is gewoon heel jammer. Je laat twee punten liggen thuis tegen Willem II, dat zijn wedstrijden die je gewoon moet winnen."

Opvallend was de rol van Foor in het veld. Met Sören Rieks en Geert Arend Roorda bleef hij rouleren op de posities achter spits Melvin Platje. Vooral in dat sterke half uur speelden ze zo de Tilburgse defensie soms helemaal zoek. "We bewegen heel veel, maar we moeten af en toe nog wel kijken dat het niet te druk wordt op het middenveld. Daar moeten we een balans in vinden. Je ziet wel dat we het de tegenstanders moeilijk kunnen maken door veel te rouleren in de posities. De trainer geeft ons ook de tijd om door te kunnen voetballen. Daar spreekt vertrouwen uit."

Woensdag wacht alweer de volgende test voor N.E.C., als de bekerkraker tegen Feyenoord op het programma staat. "We moeten allemaal weer fit zijn woensdag en er klaar voor zijn. Hopelijk met het publiek erachter kunnen we knallen in de beker. Iedereen was nu natuurlijk teleurgesteld achteraf. Je wil winnen. Dit moet dan maar een les zijn voor de volgende wedstrijden, tegen Feyenoord dus al."

Door: Roel Klein

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31