Rens van Eijden: “Lukte niet om het nog goed te breien”

Algemeen,

Ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen heeft N.E.C. niet winnend weten af te sluiten. Tegen Willem II werd het 0-0. Rens van Eijden zag vanuit achterin hoe N.E.C. na een goed eerste half uur verzuimde de wedstrijd te beslissen. “Moeilijk om het grote verschil in spelbeeld te verklaren.”

Een week eerder vergat N.E.C. drie punten mee te nemen uit Venlo na een 2-0 voorsprong. Ook nu ging het weer mis in de tweede helft. In de eerste 45 minuten was de ploeg heer en meester, alleen werd er niet gescoord. Dat spel sloeg na de rust om, waarna de wedstrijd verzandde in de vele fouten. “Ik denk dat we vaak te maken hebben gehad met een betere eerste helft en een mindere tweede. Het is zaak voor ons om dat te analyseren, de koppen bij elkaar te krijgen en 90 minuten lang verzorgd voetbal spelen. De eerste helft ging gewoon een stuk beter, we hadden langer balbezit en lieten de bal goed rond gaan. In de tweede helft waren we juist steeds snel de bal kwijt en dan komen onze middenvelders en aanvallers niet in de kwaliteiten die ze hebben. Dan moeten we omschakelen en compacter spelen, maar daar geven we uiteindelijk ook nog teveel kansen in weg.”

“In de eerste helft hadden we een overwicht over Willem II. Je weet dat die ploeg hier komt om compact te spelen, wat dat betreft hebben ze het goed gedaan. Maar ik denk dat wij te weinig initiatief getoond hebben om naar voren te gaan. We hebben veel creatieve jongens en een dynamisch middenveld dat veel door beweegt, daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt. Vooral in de tweede helft probeer je te drukken en de goede lijn door te trekken, maar dat hebben we gewoon niet goed gedaan. Waar dat direct aanligt, is moeilijk te beschrijven. Het lukte in ieder geval niet om het in de wedstrijd nog goed te breien.”

Door het tweede puntverlies op rij blijft N.E.C. nog altijd in het rechterrijtje hangen, een positie die het team aan het einde jaar wil ontspringen. Een gelijkspel tegen Willem II kunnen dan ook wel eens dure punten zijn. “Op het einde van het jaar tellen de punten pas. In het voetbal als N.E.C. zijnde win je niet alle wedstrijden van ploegen die onder je staan, maar misschien is dat het leuke van voetbal. Uit bij Heerenveen win je, dan sta je bij VVV ook voor maar geef je dat nog weg. Dat is niet goed van onze kant, maar wel het mooie van voetbal. Als alles voorspelbaar zou zijn, is het ook niet meer leuk. Maar het is wel zaak voor ons om constanter te zijn. Het is helaas niet anders dat we punten hebben verloren.”

In de beker staat woensdag een absolute kraker op het programma, als Feyenoord op bezoek komt in De Goffert. De kop moet dus snel om en dan is het na het puntverlies misschien ook wel fijn voor de ploeg om zich dan alweer te kunnen revancheren. “Mij maakt het niet uit wanneer er gevoetbald wordt. Is die wedstrijd woensdag, dan is die woensdag. Dan focus je je daar op. En is het zaterdag, dan is het zaterdag. Iedere wedstrijd ga je in om te winnen, ook tegen Feyenoord. Een bekerwedstrijd is sowieso mooi. Het is altijd geweldig om daarin een resultaat te boeken. En dan is het dus ook weer voetbal dat wij die wedstrijd gewoon kunnen winnen.”

Door: Roel Klein

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven