Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Drie goals Taiwo Awoniyi helpen Jong N.E.C. voorbij Fortuna: 5-2

Jong N.E.C. heeft goede zaken gedaan in de reservecompetitie. De Nijmeegse beloften wonnen in eigen huis met 5-2 van Jong Fortuna Sittard. Trainer Ron de Groot had de beschikking over veel spelers uit de eerste selectie en vooral Taiwo Awoniyi liet zich gelden.

De Nijmegenaren begonnen furieus aan het duel. Na vier minuten profiteerde Awoniyi al van balverlies in de Sittardse defensie en rondde hij beheerst af. Hiermee was de honger nog niet gestild, want diezelfde Awoniyi kreeg nog een enorme kans op zijn tweede goal en Jay-Roy Grot pegelde van afstand op de lat. Uiteindelijk viel na twintig minuten ook de tweede treffer, toen de bal via een Fortunees vrij voor Arnout Groeneveld viel. De aanvaller bedacht zich geen moment en scoorde: 2-0. De eerste helft was een galavoorstelling van de pupillen van Ron de Groot. Tien minuten later stuurde rechtsback Michael Heinloth Grot diep, die de keeper poortte en de 3-0 liet aantekenen. Vlak voor rust scoorde Awoniyi zijn tweede na opnieuw een goede voorzet van Heinloth, waardoor het verschil met het ingaan van de rust vier doelpunten was.

Na de pauze lieten de beloften van N.E.C. de teugels wat vieren. Ondanks dat Kadioglu en Taiwo het houtwerk troffen kwamen de talenten van Fortuna Sittard beter in de wedstrijd. De Limburgers kregen wat kansjes en scoorden na een half uur zowaar. Na een corner kregen de Nijmegenaren de bal niet weg, waarna de bal uit de kluts binnenviel. Hierdoor kregen de gasten uit Limburg weer hoop en zetten ze de N.E.C-defensie onder druk. Nadat keeper Smits twee keer oog in oog met de Fortuna-spits wist te redden, kwamen de gasten tien minuten voor tijd terug tot 4-2. Het werd toch nog even billenknijpen voor Jong N.E.C., maar vlak voor tijd besliste Awoniyi met zijn derde treffer de wedstrijd: 5-2. Door de overwinning blijven de Nijmegenaren de ranglijst van de reservecompetitie aanvoeren.

Opstelling N.E.C.: Smits; Heinloth, Buwalda, Sturing, Gmeiner; Kadioglu, Mauk, Den Heijer (46. Tel); Grot, Groeneveld (81. Prieto), Awoniyi.