Interview

Gregor Breinburg:'Ik baal hier enorm van'

Gregor Breinburg:'Ik baal hier enorm van'
N.E.C. had de punten keihard nodig na een serie van vier nederlagen op rij, maar de thuiswedstrijd tegen Sparta leverde allesbehalve het gewenste resultaat op. Na negentig moeizame minuten trokken de Rotterdammers met 0-1 aan het langste eind. Toen het nog 0-0 was miste aanvoerder Gregor Breinburg een strafschop.

Breinburg stelde dat de klap hard was aangekomen bij de spelersgroep. “Deze hadden we moeten winnen en dan is het echt heel jammer als het op deze manier fout gaat”, vertelde de zichtbaar aangeslagen aanvoerder. “We moeten hier snel bovenop komen, want het zou echt heel erg zijn als we na de goede competitiestart alles alsnog weggeven.”

De N.E.C.-captain had het moeilijk met zijn gemiste strafschop. “Het is heel erg zuur dat ik die penalty mis en daar baal ik ook enorm van. Het had anders kunnen aflopen als die er gewoon in was gegaan. Helaas koos de keeper de goede hoek. Hij zal wel het een en ander bestudeerd hebben van tevoren.”

De middenvelder van N.E.C. denkt dat het niet lang meer zal duren voordat het kwartje een keer de goede kant op valt. “Aan het begin van het seizoen en na de winterstop tegen Willem II hadden wij af en toe het geluk aan onze zijde, maar nu zit het keer op keer tegen. We kunnen het echt nog wel, maar het moet er gewoon weer een keer uit komen.”

Daarom houdt de aanvoerder hoe dan ook vertrouwen in de goede afloop. “Wij blijven altijd strijdbaar, wat er ook gebeurt”, verzekert Breinburg. “We gaan keihard knokken om te blijven staan waar we nu staan en om niet in de gevarenzone terecht te komen. Daar hebben we de steun van de supporters keihard bij nodig.”
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31