Jong N.E.C. weet overwicht niet om te zetten in overwinning

Geschreven door Guy Habets

Jong N.E.C.

Jong N.E.C. heeft tegen tweededivisionist GVVV een oefennederlaag geleden. Ondanks dat de Nijmegenaren gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij waren, lukte het de beloftenploeg van Ron de Groot niet om te winnen: 1-2. Segun Owobowale opende nog wel de score, maar daarna draaide GVVV de wedstrijd om.

In de eerste helft dicteerde Jong N.E.C. het spel. De Nijmegenaren kregen onder andere via Ragnar Oratmangoen een aantal mogelijkheden, maar steeds vonden de beloften de GVVV-keeper op hun weg. Pas vlak voor rust kwamen de Veenendalers een beetje in de wedstrijd en kregen zij wat mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar ook N.E.C.-doelman De La Paz hield zijn doel vooralsnog schoon.

Ook na de pauze was Jong N.E.C. beter dan GVVV. Uiteindelijk vertaalde Segun Owobowale dit veldoverwicht ook op het scorebord. Hij haalde uit vanaf de rand van de zestien en via de binnenkant van de paal liet hij de 1-0 noteren. Kort daarna gaven de Nijmegenaren de wedstrijd echter volledig uit handen. Tot twee keer toe kwam de tweededivisionist tot scoren, waardoor Jong N.E.C. ineens tegen een achterstand aankeek. In de slotfase lukte het Jong N.E.C. ondanks een aantal kleine mogelijkheden niet meer om deze achterstand nog goed te maken.

Opstelling Jong N.E.C.: De La Paz; Goppel (46. Wouters), Aktas, Kramer, Fini; Tel (46. Oztoprak), Koesni, Den Heijer; Owobowale, Oratmangoen, Prieto.

Jong N.E.C.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven