Voetbalacademie N.E.C.

N.E.C./FC Oss O19 met 10 man te sterk voor AZ O19

Afgelopen zaterdag 18 februari speelde N.E.C./FC Oss O19 een uitwedstrijd tegen AZ O19. De Alkmaarders zijn nog puntloos in de winnaarspoule van de Eredivisie, de mannen van trainer Virgilio Teixeira behaalden al vier punten in de eerste twee duels na de winterstop.

De eerste helft begon met het initiatief aan de kant van AZ. Dit leidde al snel tot enkele kansen voor de Alkmaarders. In de tiende minuut kreeg de spits van AZ de grootste kans om de 1-0 op het scorebord te zetten: een hard schot vanaf de 5 meter-lijn werd van de doellijn gehaald door Niek Hoogveld met zijn hoofd. Dat werd door de scheidsrechter echter beoordeeld als hands, wat een rode kaart betekende voor Hoogveld plus een penalty voor AZ. De goed genomen strafschop werd knap gepareerd door doelman Maarten Paes.

N.E.C. zou na de rode kaart vroeg in de wedstrijd een zware wedstrijd tegemoet gaan. Toch kwamen er enkele kansen nog voor N.E.C. O19 in de eerste helft, uit dode spelmomenten. Een kort genomen vrije trap die voorgegeven werd, kwam na een kluts met de keeper en Rick Wouters voor de voeten van Mex Bakker, die met een subtiele lob voor de 0-1 zorgde vlak voor rust.

Gedisciplineerd verdedigen

In de tweede helft werd er gedisciplineerd verdedigd aan de kant van N.E.C. Mede door een uitstekend spelende verdediging en doelman Paes werd AZ, ondanks de man meer,  nauwelijks gevaarlijk. Het enige doelpunt voor N.E.C. was genoeg voor de overwinning. Een zware maar verdiende 0-1 overwinning voor de Nijmegenaren!

NEC onder 19 staat nu op een keurige gedeelde tweede plaats onder koploper PSV, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. De volgende competitiewedstrijd die op het programma staat is op zaterdag 4 maart om 14.30 uur, als Feyenoord A1 langskomt op De Eendracht in Nijmegen.

Opstelling AZ: Maarten List; Kick Groot (63. Kevin Duin), Joerie Church, Justin Bakker, Melle Springer; Mees Hoedemakers, Teun Bijleveld, Ogulcan Sadiroglu; Jonatan Ingi Jonsson (69. Des Kunst), Ferdy Druijf, Mees Kaandorp.

Opstelling NEC: Maarten Paes, Rick Wouters, Niek Hoogveld, Lars Kramer, Mark ter Haar, Samed Oztoprak, Bart Spierings, Hicham Haouat (55. Joep Engelen), Ragnar Oratmangoen, Mex Bakker (78. Morad El Hadoutti), Dani Theunissen (85. Roy van de Sar).

Scoreverloop: 41. Bakker 0-1.