Peter Hyballa: ‘We zullen heel hard moet knokken’

Geschreven door Roel Klein

N.E.C. – PSV seizoen 2016-2017

Terwijl N.E.C. even in een moeilijke periode zit na drie nederlagen op een rij, moet de ploeg zaterdag ook nog eens aantreden tegen regerend landskampioen PSV. Peter Hyballa blikte op het wekelijkse persmoment vooruit naar het duel in Eindhoven, waarvan hij beseft dat het een lastige wordt, maar waarin volgens de oefenmeester ook mogelijkheden liggen.

“We hebben het tot nu toe gewoon lastig gehad tegen de topclubs. Alleen thuis tegen Feyenoord konden we aardig meekomen. Tegen PSV hebben we wat uitgeprobeerd, begonnen we niet eens heel slecht en kregen we zelfs een mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar zijn we daarna hard tegen de counters aangelopen”, stelt Hyballa over de nederlagen die N.E.C. tot nu toe leed tegen de topclubs. “PSV is in alles een top-3 team. Op iedere positie loopt een goede speler en vanuit elke linie hebben ze dreiging. Wij zullen daartegen vooral heel hard moeten knokken, knokken en nog eens knokken. Dan gaan ook wij onze mogelijkheden wel krijgen. We zullen automatisch wat defensiever moeten spelen, want PSV zal nu eenmaal meer de bal hebben, maar in de omschakeling liggen er dan wel kansen voor ons. Als PSV zes, zeven voor de bal heeft, kunnen wij gevaarlijk worden als we snel diepgang zoeken als we de bal veroveren.”

Afwerken

N.E.C. ging vorige week onderuit op bezoek bij PEC Zwolle, ondanks dat het voldoende kansen creëerde en een week eerder kwam de ploeg ook al heel moeizaam tot scoren in de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Hyballa beaamt dat er in de afwerking momenteel veel te halen valt en daar is hij dan ook veelvuldig mee bezig de laatste weken. “Het afwerken is gewoon slecht momenteel. Onze 22 doelpunten tot nu zijn er ook gewoon niet genoeg om de onderste regionen te ontlopen. Daar zijn we de laatste weken met de aanvallers en middenvelders dan ook uitvoerig mee bezig. Dat is niet alleen maar met trainingsvormen, maar je praat ook met elkaar en laat veel beelden zien. Op die manier faciliteren we als technische staf zoveel mogelijk en dan zal het ook gewoon een keer moeten vallen. Je kunt dat niet met een wondermiddeltje in één keer omdraaien. De hele aanval is dit seizoen een beetje aan het zoeken naar de vorm en vergeet ook niet dat spelers als Jordan Larsson en Ali Messaoud hier pas net zitten. Gelukkig worden we wel steeds gevaarlijker uit standaard-situaties. Dat gaat steeds beter lopen en met de dreiging van Dario Dumic en Wojciech Golla kunnen we daaruit meer en meer creëren.”

Vraagteken

Hyballa zal het voorlopig moeten stellen zonder Jay-Roy Grot. De clubtopscorer raakte in de wedstrijd tegen PEC Zwolle geblesseerd aan zijn knie en ligt er waarschijnlijk zo’n zes weken uit. Hyballa baalt uiteraard van de afwezigheid van de spits die in vorm verkeerde, maar ziet ook kansen voor zijn eventuele vervanger. “Ik wil niet te lang stil blijven staan bij een geblesseerde speler. Het is zaak dat hij met behulp van de medische staf weer fit wordt en in de tussentijd zullen andere jongens zijn positie in moeten vullen. Met Kévin Mayi, Jordan Larsson en Taiwo Awoniyi hebben we genoeg spelers die dat in kunnen vullen, alleen zijn het wel iets andere types. Zij zullen nu ook hun kans willen grijpen nu de eerste spits wegvalt, dus het maakt wellicht nog wat hongeriger.” Buiten de afwezigheid van Grot staat achter de naam van Mikael Dyrestam nog een vraagteken. De rechtsback viel vorige week eveneens met een knieblessure uit en heeft maar weinig voluit kunnen trainen deze week. Zaterdag wordt duidelijk of hij fit genoeg is om te spelen. De rest van de selectie is pijnvrij en klaar voor zaterdag.

Onzeker

Mikael Dyrestam (knie)

Afwezig

Jay-Roy Grot (knie)

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven