Algemeen Wedstrijdverslag

N.E.C. speelt gelijk tegen De Graafschap in besloten oefenduel

Donderdagmiddag werkte N.E.C. om 14.00 uur achter de gesloten deuren van De Vijverberg een oefenduel af tegen De Graafschap. De ploeg van Peter Hyballa keek met de rust tegen een 1-0 achterstand aan na een ingeschoten penalty door Daryl van Mieghem. Na rust domineerde N.E.C. het spel waarin Taiwo Awoniyi voor de late gelijkmaker zorgde. Eindstand 1-1.

N.E.C. begon fel aan de wedstrijd. Al in de tweede speelminuut kon de ploeg op voorsprong komen, echter spits Jay-Roy Grot verzuimde om de bal van dichtbij in te tikken. In de fase daarna maakte N.E.C. het spel, tot de vijftiende minuut. Nadat Delle een bal niet klemvast had, haalde hij in de tweede poging om de bal te pakken een De Graafschap-speler neer. Superboer Daryl van Mieghem schoot de 1-0 onberispelijk binnen. De fase die volgde op de treffer van De Graafschap was niet best van de ploeg van Hyballa. Het liet De Graafschap gevaarlijk worden over links met kansen voor Van Mieghem en Sven Nieuwpoort die rakelings naast kopte uit een corner. Na een half uur spelen was er nog een kansje voor Ali Messaoud die de bal mooi meenam maar zijn rollertje miste kracht.

Tweede helft

In de tweede helft zetten de Nijmegenaren aan met Breinburg, Groeneveld, Ofosu en Smits fris in het veld. Groeneveld creëerde de eerste kans na een mooie actie in de zestien, maar zijn schot vloog over. Na een uur spelen gooide Hyballa zijn 5-3-2 systeem om en schakelde hij naar 4-3-3- met Golla en Sturing centraal en een middenveld met Breinburg, Oratmangoen en Bikel. N.E.C. zette druk en domineerde de volledige tweede helft. Dat leidde tot diverse kansen van onder andere Groeneveld, die een felle pot op de mat van de Vijverberg legde. Met nog twintig minuten te gaan werd Bikel gewisseld voor Mohamed Rayhi die samen met Groeneveld en Awoniyi flink druk zette op de Achterhoekse defensie. In de 85ste minuut viel dan eindelijk de gelijkmaker: Taiwo Awoniyi kopte binnen uit een voorzet van Gregor Breinburg. In de slotfase kreeg N.E.C. nog tal van kansen op de 1-2 met Awoniyi die rakelings langs schoot en ook nog een bal op de lat af zag ketsen. Het bleef echter bij 1-1.

De komende drie dagen wordt er niet getraind, maandagochtend 3 april om 10.00 uur staat de ploeg weer op het trainingsveld.

Opstelling N.E.C.: Delle (45. Smits), Heinloth (45. Ofosu), Sturing, Aktas, Kramer (60. Golla), Fomitschow (60. Gmeiner), Bikel (75. Rayhi), Von Haacke (60. Oratmangoen), Messaoud (45. Breinburg), Mayi (60. Awoniyi), Grot (45. Groeneveld).