Wojciech Golla: “We kwamen geen moment in de wedstrijd”

Geschreven door Roel Klein

N.E.C. – Sparta Rotterdam 2016-2017

Het was zaterdag een vervelende avond voor N.E.C. De ploeg kon tegen FC Utrecht geen enkele vuist maken en ging uiteindelijk machteloos met 0-3 onderuit in eigen huis. Wojciech Golla was na afloop in de catacomben uiteraard teleurgesteld over de wedstrijd waarin volgens de Poolse verdediger alle spelers in de malaise deelden.

“Het was vandaag niet bepaald onze dag. We maakten enorm veel fouten in de aannames en in de passing, niemand uitgezonderd. Het was niet best was dat betreft”, stelt Golla. “We kregen op ongelukkige wijze de 0-1 tegen, een schot dat van richting werd veranderd, maar daarna zijn we nooit meer in de wedstrijd gekomen. Dat we na het uitvallen van Robin Buwalda van systeem moesten veranderen, heeft daarin denk ik geen rol gespeeld. We hebben dit seizoen uiteraard al vaker met vier man achterin gespeeld, dus dat was niet speciaal voor ons, maar we kwamen er gewoon geen moment meer in. Echt heel teleurstellend, want Utrecht heeft weliswaar een beter team, maar in eigen huis moeten wij gewoon voor de punten kunnen gaan. Ik vind het ook lastig om een oorzaak te vinden waarom het vandaag niet lukte, terwijl we de laatste twee weken prima hebben gevoetbald. Ik denk dat we met elkaar de wedstrijd moeten terugkijken en even alles zeer goed moeten bespreken, om daarna ook snel de blik weer vooruit te richten.”

Met zeven nederlagen in de laatste acht duels, nemen de zorgen uiteraard ook toe. Golla begrijpt dat supporters ontevreden zijn en is blij dat er volgend weekend geen competitievoetbal is door de interlands van de komende tijd. “Natuurlijk begrijp ik de zorgen van de supporters. We pakken gewoon te weinig punten op dit moment. Ik kan ook wel zeggen dat alles ok is, maar dat is het gewoon niet. Maar goed, het enige dat we nu kunnen doen is onze rug weer rechten, want over twee weken wacht er weer een belangrijke wedstrijd. Wat dat betreft denk ik dat de interlandperiode op een goed moment komt. Normaal gesproken wil je gewoon lekker blijven voetballen, maar het is goed om een week vrijaf te zijn. Dan kunnen we even rustig trainen, dit verwerken en dan weer fris aan het slot van de competitie beginnen.”

Na de interland periode hervat N.E.C. de competitie met een duel in Arnhem tegen Vitesse. Golla erkent dat drie punten in de Gelderse derby nog mooier zouden zijn, om de slechte reeks te doorbreken. “Het zou geweldig zijn om in Arnhem te kunnen winnen. Voor de supporters, voor onszelf en voor de hele club. Het zou echt het allerbeste moment zijn om weer eens punten te pakken. Want we hebben weliswaar nog wat marge naar de ploegen onderin, maar het begint wel gevaarlijk te worden.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven