FC Twente – N.E.C. in de media

Algemeen,

FC Twente – N.E.C. seizoen 2016-2017

Afgelopen zaterdag reisde N.E.C. af naar Enschede voor het Eredivisieduel met FC Twente. De wedstrijd in de Grolsch Veste eindigde in 3-0. We blikken nog even terug op wat de media schreven over de wedstrijd tegen de Enschedeërs.

De Gelderlander

N.E.C.-doelman Joris Delle sprak afgelopen zaterdag met De Gelderlander, waar hij de vraag kreeg wat de Nijmegenaren moeten doen om zichzelf te verzekeren van lijfsbehoud. “We moeten allereerst zorgen dat we er allemaal in blijven geloven, ook al gaat het momenteel minder. We moeten ons gewoon focussen op effectiviteit en mooi voetbal voor nu even vergeten. Soms moet die bal de tribune in of heb je een overtreding nodig”, aldus de Franse goalie. “Als we willen winnen moeten we gaan scoren. We weten dat we daar moeite mee hebben en dan is het zonde dat je alweer zo snel achter komt. Het is niet zo dat FC Twente te goed was, we hebben de doelpunten te snel weggegeven. We wonnen eerder dit seizoen in De Goffert zelfs nog met 3-2 van deze ploeg”, herinnert Delle zich nog.

Over de wedstrijd van aankomend weekend tegen Excelsior is de doelman duidelijk. “Die wedstrijd moeten we winnen. Als we die wedstrijd verliezen, dan moeten we ons opmaken voor de strijd in de nacompetitie. We moeten nu gewoon alles vergeten en enkel denken aan overleven. We moeten individueel en als team willen sterven voor deze club. Het is en blijft voetbal en als we nu huilen, dan winnen we niet meer. Ik ben optimistisch en als ik dat niet zou zijn dan kan ik beter mijn shirt uitdoen en stoppen”.

FOX Sports

N.E.C.-trainer Peter Hyballa gaf na afloop van de wedstrijd van afgelopen zaterdag een analyse voor de camera’s van FOX Sports. “Het beste recept om dit om te draaien is een keer punten pakken. We moeten keer op keer een teleurstelling verwerken en vandaag waren we gewoon kansloos. Vooral in balbezit vond ik ons niet overtuigend. Verdedigend hebben we nog redelijk compact gestaan, maar in aanvallend opzicht maakten we gewoon steeds de verkeerde keuzes”, vond Hyballa. “Als het voetballend dan niet lukt moet je als team voor iedere meter strijden. Ik heb in de laatste dertig minuten ook wat balbezit van onze kant gezien, maar dan is het alweer te laat.”

Op de vraag wat Hyballa de komende drie wedstrijden anders gaat doen reageert hij als volgt: “Ik kan helaas moeilijk met twaalf speler gaan spelen, want dat mag niet. We moeten gewoon verder gaan en de spelers weer vertrouwen geven. We moeten geen gekke trucjes uit gaan halen, maar gewoon keihard knokken. Ik hou vast aan deze manier van werken, want daar hebben we vertrouwen in. Zodra ik geen vertrouwen meer zou hebben verdien ik het niet meer om salaris te ontvangen van deze club”, vindt de Duitse trainer. “De wedstrijd tegen Excelsior wordt cruciaal, dat is een echte finale. Als we die wedstrijd verliezen kunnen we enkel nog naar Go Ahead Eagles kijken en moeten we ons gaan voorbereiden op de nacompetitie. Zover is het echter nog niet. We moeten als N.E.C. zijnde rustig blijven en dan zal ik mijn spelers en stafleden ook rustig houden om de voorbereiding op Excelsior zo normaal mogelijk te laten verlopen. We moeten bewust zijn van de situatie waarin we verkeren, maar dat mag ons niet te veel afleiden van ons uiteindelijke doel.”

Omroep Gelderland

André Fomitschow baalde enorm na de 3-0 verliespartij in Enschede van afgelopen weekend. De Duitse linksback zei het volgende voor de camera’s van Omroep Gelderland: “Dit was een vervelende avond. Vervelender kan niet. Ja, crisis of niet, we hebben zoveel wedstrijden achter elkaar verloren. Als we wisten waar dat aan lag, zouden we het veranderen. We spelen geen best voetbal momenteel en dat vind ik vooral vervelend voor onze fans”, aldus Fomitschow.

“Als het niet loopt, moeten we strijden tot we omvallen. Dat is ook mijn spel en we zijn nog steeds een team. Er staan elf spelers op het veld en we moeten nu bij elkaar blijven. Er zijn nog negen punten te halen en we moeten erin blijven geloven. We mogen niet opgeven. We hebben nog een kans en daar moeten we voor gaan.”

indemedia_TWENEC

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven