Algemeen

N.E.C. - Excelsior in de media

N.E.C. - Excelsior in de media
N.E.C. heeft zichzelf afgelopen weekend een slechte dienst bewezen in de wedstrijd tegen Excelsior. Het treffen met de rechtstreekse concurrent werd vooraf bestempeld als een sleutelduel om directe handhaving nog veilig te stellen, maar de ploeg ging met 0-1 onderuit door een doelpunt van Mike van Duinen. De Nijmegenaren rest nu nog twee wedstrijden om alsnog het verschil van twee punten naar nummer vijftien Roda JC goed te maken. Dit schreven de media over de wedstrijd van afgelopen weekend.

De Gelderlander

Gelegenheidsaanvoerder Dario Dumic deed na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior zijn verslag bij De Gelderlander. "We kunnen ook na deze teleurstelling niet opgeven. Wat moeten we anders doen", vraagt Dumic zich hardop af. "We kunnen niet stoppen nu, we mogen absoluut niet met de witte vlag zwaaien. We moeten hopen, vechten en alles doen om te winnen in de resterende twee wedstrijden. Ik vind dat we goed hebben geantwoord op de wedstrijd tegen FC Twente. Onze mentaliteit was in ieder geval niet de oorzaak van deze verliespartij. Dit is juist precies de mentaliteit die we in de resterende wedstrijden moeten blijven tonen".

"Het is gewoon een moeilijke situatie en eerlijk gezegd weet ik ook niet hoe we het beter moeten doen", vertelt de Bosnische centrale verdediger. "Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben om de in de Eredivisie te blijven, maar dat kan ik niet met 100% zekerheid zeggen. We moeten onszelf verbeteren en meer kansen gaan creëren. Als we dat vandaag hadden gedaan, dan hadden we gewonnen."

FOX Sports

Peter Hyballa verscheen afgelopen zaterdag in de catacomben van De Goffert voor de camera's van FOX Sports. "Ik vond het eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd. Defensief stonden we goed en we hebben enkel wat problemen gehad met de crossballen van Excelsior. Verder gaven we niet zo veel weg", vond Hyballa. "Ik vond echter wel dat we aanvallend wederom te weinig brachten en vooral te weinig kansen creëerden. Ons spel was niet leuk om te zien, maar dat heeft denk ik ook te maken met de psychologische druk die op de schouders van deze spelers rust. Bij de goal vind ik dat we hem te veel ruimte geven, terwijl daar juist de kracht van Mike van Duinen ligt. Daarna konden we eigenlijk niets meer forceren."

"Als je zo vaak verliest, dan zakt het vertrouwen van de ploeg en van de supporters. Ik denk dat de spanning die daarbij komt kijken terug viel te zien op het moment dat we balbezit hadden. We waren gewoon niet overtuigend genoeg. Zolang het dan nog 0-0 staan heb je nog hoop, maar het doelpunt van Excelsior is dan gewoon een klap voor deze ploeg. We moeten de laatste twee wedstrijden nog alles proberen om de nacompetitie te ontlopen."

Ook middenvelder Janio Bikel deed zijn verslag voor dezelfde camera's. "We hebben nu een aantal wedstrijden op rij verloren, maar in de kleedkamer hebben we er nog altijd vertrouwen in dat het goed gaat komen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld als je zo'n belangrijke wedstrijd als deze niet wint. We hebben echter nog twee wedstrijden te gaan en die moeten we benaderen als twee finales. Alles is nog mogelijk en we gaan er alles aan doen om de laatste twee duels van het seizoen winnend af te sluiten."

[caption id="attachment_35719" align="aligncenter" width="300"] Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36