Voetbalacademie N.E.C.

N.E.C./FC Oss O19 bereikt halve bekerfinale Youth Cup

N.E.C./FC Oss O19 heeft zich gisteravond geplaatst voor de halve finale van de Youth Cup O19, de equivalent van de KNVB Beker voor spelers onder de 19 jaar. De ploeg van Virgilio Teixeira mocht voor de kwartfinale van dit bekertoernooi afreizen naar Rotterdam voor een ontmoeting met Feyenoord O19. N.E.C./FC Oss O19 besliste de wedstrijd, die na 90 minuten eindigde in 0-0, via de strafschoppenreeks.

De eerste helft van de kwartfinale tussen N.E.C./FC Oss O19 en Feyenoord O19 op Sportpark Varkenoord ging gelijk op. Ondanks het lichte overwicht van de Rotterdammers, gaf de Nijmeegse formatie geen grote kansen weg. Zelf werd de ploeg van Teixeira echter ook niet gevaarlijk voor het vijandelijke doel. In de tweede helft draaide het wedstrijdbeeld in het voordeel van de Nijmegenaren, want N.E.C./FC Oss O19 nam ditmaal een licht overwicht in de wedstrijd. De rood-groen-zwarten kregen zelfs nog een aardige mogelijkheid om de openingstreffer te maken, maar deze werd helaas niet verzilverd. In de slotfase van de wedstrijd, waarin beide ploegen de nodige ruimte weggaven, creëerden zowel Feyenoord O19 als N.E.C./FC Oss O19 een aantal mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Twee keer penalty gestopt

In de Youth Cup O19 is het gebruikelijk om na een remise direct een beslissing te forceren via een beslissende strafschoppenserie. Terwijl Ragnar Oratmangoen, Killian Koesni, Rick Wouters en  Roy van der Sar hun strafschop al hadden verzilverd, kwam N.E.C./FC Oss doelman Maarten Paes in een opmerkelijke situatie terecht. Hij stopte de vijfde strafschop van Rotterdamse zijde, maar de scheidsrechter van dienst vond dat Paes te vroeg van zijn lijn week. De strafschop moest dus worden overgenomen. De 18-jarige doelman wist echter ook deze strafschop te pareren, waardoor Bart Spierings de Nijmegenaren naar de halve finale kon schieten

Halve finale tegen PSV O19

N.E.C./FC Oss O19 speelt op 19 april de halve finale van de Youth Cup O19 tegen PSV. De wedstrijd op De Eendracht start om 14.30 uur. De andere halve finale in het bekertoernooi gaat tussen AZ O19 en Ajax O19.