Voorbeschouwing N.E.C. – Excelsior

Geschreven door Teun van Thiel

Excelsior – N.E.C. Seizoen 2016-2017

Komende zaterdag staat om 18.30 uur de wedstrijd tegen Excelsior op het programma. Een wedstrijd waar in Nijmegen en omstreken al lang over gesproken wordt, aangezien het een thuiswedstrijd betreft tegen een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

Het zal derhalve een wedstrijd van de waarheid worden: win je ‘m, dan is de strijd nog lang niet gestreden en doe je goede zaken op de ranglijst. Verlies je ‘m, dan wordt het wel heel moeilijk om de nacompetitie nog te ontlopen. Er is N.E.C. dan ook alles aan gelegen om tegen de Rotterdammers een goed resultaat te boeken en zo de neerwaartse spiraal waarin de ploeg zich bevindt een halt toe te roepen.

Afgelopen weekend verloor N.E.C. met 3 – 0 bij FC Twente, terwijl Excelsior tegen Vitesse met 1 – 0 juist de volle buit pakte. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag (als huurling van PSV speelde hij in het seizoen 1989-1990 tien wedstrijden voor N.E.C.) is de laatste tijd sowieso al punten aan het sprokkelen. Zo werd een week voor de overwinning tegen Vitesse ook al gewonnen van Sparta. Op het Kasteel werd het 2 – 3 in het voordeel van de Kralingers. De aanvoerder van Excelsior is overigens een bekende in de Goffert: Ryan Koolwijk.

Voor N.E.C. is het zaterdag erop of eronder. De ploeg van trainer Peter Hyballa zal tegen Excelsior de laatste strohalm moeten grijpen om zo zicht te blijven houden op weer een jaar Eredivisie-voetbal. N.E.C. zal dat in ieder geval moeten gaan doen zonder aanvoerder Gregor Breinburg die tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart incasseerde en derhalve geschorst is. Ook Mikael Dyrestam is vanwege zijn knieblessure nog altijd niet van de partij.

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven