Maatschappelijk

Willy van der Vlist:'Het voetballen heeft mijn zoon aan een baan geholpen'

Willy van der Vlist:'Het voetballen heeft mijn zoon aan een baan geholpen'
Met meer dan 1,2 miljoen leden is voetbal verreweg de grootste sport van ons land. Voor kinderen met een verstandelijke, fysieke of motorische handicap heeft het spelen van voetbal echter heel wat voeten in de aarde. N.E.C. Doelbewust zet zich daarom in om ook deze liefhebbers te laten genieten van de voetbalsport. Van 23 tot en met 28 mei organiseert de stichting samen met SC Woezik, OSRN, Brownies & downieS en Uniek Sporten regio Nijmegen het Nobody Offside internationaal speciaal voetbaltoernooi. In deze reeks interviews maken we kennis met enkele deelnemers aan het speciaal voetbal. In deel 1: Willy van der Vlist over zijn keepende zoon Kevin.

Kevin van der Vlist heeft aan het voetbal+ project bij SC Woezik zelfs een echte baan overgehouden. De 25-jarige doelman heeft het Syndroom van Down. Het voetballen heeft zo'n positieve invloed op hem gehad dat Martijn is gescout om aan de slag te gaan binnen een echte onderneming. Bij lunchroom 'Bijzonder' maakt hij nu iedere dag bestellingen klaar en heeft hij contact met verschillende collega's en gasten. Zijn vader Willy van der Vlist vertelt: "Het voetbal bij SC Woezik draagt enorm veel bij aan de ontwikkeling van Kevin. Hij heeft ongelofelijk veel zelfvertrouwen gekregen en hij is veel socialer geworden. Dat merk ik aan de manier waarop hij met mensen omgaat en ik denk dat hij daarom ook gescout is om via een baan bij 'Bijzonder' een kans te krijgen om verder te kunnen integreren in de maatschappij," aldus een trotse vader. "Dit was zonder het speciaal voetbal project nooit mogelijk geweest, want eerst was hij veel meer teruggetrokken. Voor mij persoonlijk is het echt fantastisch om mijn zoon zo te zien groeien."

Nobody Offside speciaal voetbaltoernooi

Gedurende het meerdaags voetbaltoernooi Nobody Offside zullen in totaal twaalf teams uit verschillende landen en van verschillende Nederlandse betaald voetbalclubs en amateurclubs actief zijn. Voetbal heeft zichtbaar effect op de sociale en persoonlijke eigenschappen van mensen met een beperking. De deelnemers aan het toernooi volgen daarnaast ook verschillende workshops om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van lifeskills die nodig zijn om te kunnen integreren in de hedendaagse maatschappij.

Het toernooi kan alle hulp gebruiken, zowel in de vorm van vrijwillige inzet als in de vorm van financiĆ«n. Wilt u meer weten of wilt u iets betekenen voor het Nobody Offside internationaal speciaal voetbaltoernooi? Dan kunt u contact opnemen met coƶrdinator van de maatschappelijke stichting N.E.C. Doelbewust Joep Goessens via joep.goessens@necdoelbewust.nl of 06-48151239.

 

 
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36